Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da köyler boşaltıldı

        Diyarbakır ve bazı ilçelerinde akşam saatlerinde etkili olan yağmur yağışı sebebiyle, bazı köyler sel riskine karşı boşaltıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da etkili olan ve 18 vatandaşın hayatını kaybettiği sel felaketinden sonra bölgede akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı aralıklarla devam ediyor. Özellikel Çınar İlçesi'nde etkili olan yağış sebebiyle çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, sel felaketinin yaşanma ihtimaline karşı vatandaşları ikaz etti. Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, tedbir amaçlı olarak bazı köyleri boşalttıklarını belirterek, "Akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası sel felaketine karşılık, bazı köyleri boşalttık.

        Buralarda herhangi bir can kaybı yok ancak maddi hasarlar söz konusudur. Gökçe Barajı'na ait bazı sulama kanallarında tahribatlar ve tıkanmalar oluştu. Bunlara da ekiplerimiz müdahele edecek. Boşaltılan köylerdeki vatandaşlarımız, okullara ve güvenli bölgelere yerleştirildi. Ayrıca Kızılay'a ait konteynırlar da ilçeye ulaştı. Barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

        Öte yandan, akşam saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur sebebiyle Diyarbakır-Şanlıurfa, Diyarbakır-Mardin ve Diyarbakır-Batman karayolları ulaşıma kapandı. Ekiplerin yollarda mahsur kalan araçlara yönelik çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ