Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya TV'lerden canlı yayın yasağına tepki

        Eski Başbakan Bülent Ecevit'in cenaze törenine TRT ve Anadolu Ajansı dışındaki televizyonların canlı yayın araçlarının girişi yasaklanmıştır. Bu yasak nedeniyle, törenler yalnızca, TRT ve Anadolu ajansının kameraları ve rejisinin seçtiği görüntülerle yansıtılabilmiştir.

        Bu uygulama ile vatandaşların, haber alma özgürlükleri kısıtlanmış, Anayasa ile basına tanınmış olan özgürlük ortadan kaldırılmış, yayınların sansüre uğradığı tartışmalarına yol açılmıştır.

        Eğer amaç törenlerde yayın kuruluşlarının da belli bir düzen içinde çalışması ise, doğrusu TRT ve Anadolu Ajansının yanısıra özel televizyonların da katıldığı bir toplantı ile, centilmenlik çerçevesinde birlikte çalışma esaslarının belirlenmesi ve özel Tv kameralarının çekim alabileceği bir ortak görüntü havuzunun oluşturulmasıydı. Ne yazık ki bu yönde bir diyalog girişimi olmamış, alınan karar özel televizyonlara doğrudan iletilmiştir.

        Böyle bir sansürün kabul edilebilmesi mümkün değildir. Uygulama, uzun süredir karşılaşmadığımız, her açıdan yadırgatıcı ve geleceğe dönük olarak da kaygı vericidir.

        Karara imza atan, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün, bu tür bir yasaklama getirme yetkisinin olmadığı da açıktır.

        Habercilere uygulanan bu yasağın, bir gazeteci olan Sayın Bülent Ecevit'in cenazesinde uygulanmasının, Onun aziz hatırasını ayrıca incittiği kanaatindeyiz.

        Kamuoyuna saygıyla bildiririz.

        Başkan Nuri M. Çolakoğlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ