Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Bakan Akdağ, Polemiği hayretle izledi

        Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde kara yoluyla Tunceli'ye geldi. Bakan Akdağ, ilk ziyaretini yaptığı valilikte, ilin durumu hakkında brifing aldı. Ardından Tunceli Devlet Hastanesi B Bloku ziyaret eden Bakan Akdağ, burada yatan hastalarla sohbet edip çiçek verdi.

        Belediye Başkanlığı'nı ziyaretinde Başkan Songül Erol Abdil'in hükümetten isteklerini dinleyen Akdağ'a, Başkan Erol Abdil, "Sayın Başbakanımız'dan toplumsal barış için daha fazla çaba harcamasını istiyoruz" dedi. Bakan Akdağ konuyla ilgili yanıt verirken, Vali Mustafa Erkal araya girerek, "Sayın Bakanım, güvenlik kuvvetlerimiz bu konuda gerekli fedakarlığı yapıyor. Türkiye güçlendikçe piyonlar da artıyor. Dağda eli silahlı en son fert bitinceye kadar güvenlik kuvvetlerimizin bu mücadelesi devam edecek. En son silahlı adam bittiğinde Başkan'ın bahsettiği barış gerçekleşecek, başka yolu yok" diye konuştu. Bunun üzerine Belediye Başkanı, "Polemiğe girmek istemiyorum; ancak bizim istediğimiz; Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'da dile getirdiği konular vardı. Bu konuda çaba harcamasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Bunun üzerine Bakan Akdağ devreye girerek, "Hak arama çabaları, her kesimden insanlar tarafından her zaman devam edecek. Bir zemine ve seviyeye ulaşmak için hepimiz ve özgürlük peşindeyiz. Ancak burada temel bir husus var; kim şiddete başvuruyorsa şöyle veya böyle, bunun hiçbir mazereti yok. Şiddete başvuranlar bundan vazgeçecekler, başka çözümü yok" dedi.

        Ziyarette Belediye Başkanı, Bakan Akdağ'a Munzur tablosu hediye etti. Sağlık Bakanı, AK Parti'yi ziyaretinin ardından ziyaret ile ilgili değerlendirme yapıldı. Bakan ve beraberindekilerin daha sonra kara yoluyla Elazığ'a gideceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ