Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Letonyalı gelinin İstanbul - Riga kaçış planı

        İstanbullu işletmeci Yücel Demirtaş (41), 2010’da internetten Letonya’nın başkenti Riga’da yaşayan Elina (35) ile tanıştı. 2 yıl

        flört dönemi yaşayan ikili, hayatlarını birleştirerek Üsküdar’da yaşamaya başladı. Çift, bugün 4 ve 2 yaşlarında olan 2 kız çocuk sahibi oldu. Hamilelik dönemlerinden sonra lohusa bunalımına giren Elina Demirtaş, ülkesinde geri dönmek istedi. Ancak iddiaya göre eşinin çabaları sonucu İstanbul’da yaşantısına devam eden Elina Demirtaş, 2 Kasım’da evdeki eşyalarını toplamadan 2 kızını da alarak Letonya’ya uçtu.

        SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

        Gazete Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, kızlarının kaçırıldığını ileri süren Yücel Demirtaş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Eşinin planlı bir şekilde çocuklarını kaçırdığını öne süren Demirtaş, bir avukat ve yabancı dil eğitmeninden destek alan eşinin kaçış planı yaptığını iddia etti. Eşinin Türkiye’deki yaşam tarzını beğenmediğini ve zengin Letonlarla kendi hayatını kıyasladığını belirten Demirtaş, çocuklarını geri alabilmek için de hukuki işlem başlattı.

        REKLAM

        ‘ARTIK EVİM BURASI’

        Büyük kızının çölyak hastası olduğunu ifade eden Yücel Demirtaş, olayı şöyle anlattı: “Olay günü Leton bir arkadaşının unuttuğu telefonu havalimanına götürmemi istedi. Büyük kızımı hiçbir şey olmamış gibi anaokuluna bıraktı. Ben çıktıktan sonra ise hasta olduğunu söyleyerek kızımı okuldan almış. Saat 14.00’te ‘Letonya’dayız merak etme. Artık bizim evimiz burası’ dedi. Ailesi fakir, kendisinin işi yok. Orada devletten yardım almak ve çocuklarımı reklam filminde oynatarak kazanç sağlamanın peşinde olduğunu düşünüyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ