Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Amy Winehouse’un belgeseli gerçeği gözler önüne serdi...
        1

        Amy Winehouse'un eski kocası Blake Fielder Civil'in kardeşi, genç yıldızın ölümündeki sorumlunun Blake olduğunu söyledi.

        2

        Vicdan azabına dayanamadığını belirten Harry Civil, "Birbirlerine karşılıklı olarak uyuşturucu veriyorlardı. Korkunç çarpışmadan önce hızla birbirine doğru hareket eden tren gibiydiler" ifadelerini kullandı.

        3

        Blake'in Amy'yi mahvettiğini söyleyen Harry Civil, "Blake'in Amy'e ağır uyuşturucuları temin ettiğini herkes biliyor. Bu konuda kendimi suçlu hissediyorum. Kardeşimi bu olayda karıştığı bir çok şeyden dolayı suçluyorum ve iki yıl boyunca onunla konuşmadım" dedi.

        4

        Ancak kardeşinden nefret etmediğini vurgulayan Harry, Amy'nin hayatta olmasını herkesten çok istediğini ifade etti. Harry, ailesini mahvettiğini belirttiği kardeşi Blake ile ancak iki hafta önce yeniden bir araya geldiğini ekledi.

        5

        FESTİVALE DAMGA VURDU

        Bu yıl 68’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali’nde şu ana dek en çok alkış alan yapım, 2011’de yaşamını kaybeden Amy Winehouse’un belgeseli oldu. Genç müzisyenin çocukluğundan başlayan film, dağılan ailesi, şiddet gördüğü evliliği ve kariyerine odaklanıyor.

        6

        Henüz 27 yaşında alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybeden İngiliz müzisyen Amy Winehouse’un şimdiye dek görülmeyen görüntülerinin yer aldığı Amy adlı belgeseli Cannes Film Festivali’ndeki ilk gösteriminin ardından büyük övgü aldı.

        7

        Genç şarkıcının ilk kez gün yüzüne çıkan video görüntüleri ve söyleyişileri, Winehouse hakkında bilinmeyenleri de ortaya koymuş oldu. İşte Amy Winehouse hakkında bugüne dek saklı kalan bilinmeyenleri...

        8

        Babasının evlilik dışı yaşadığı ilişkinin ortaya çıkmasıyla dağılan bir ailede büyüyen Winehouse’u disipline etmek neredeyse imkansızmış. Şımarık ve başına buyruk olan genç Amy, ailesine anoreksiya hastası olduğunu itiraf etmiş. 15 yaşındayken ise annesine şöyle demiş; “Harika bir diyet programı uyguluyorum, istediğin her şeyi sınırsız yiyebiliyorsun, sonra da hepsini çıkarıyorsun.

        9

        ”Britanya’nın dünyaca ünlü pop müzik gruplarından Spice Girls’ün menajeri Nick Godwyn tarafından, 19 yaşında keşfedilen Amy kısa bir süre sonra Godywn’i acımasızca kovmuş. Godwyn’in sayesinde ilk albüm anlaşmasından 250 bin pound kazanan Winehouse, “Spice Girls’ü temsil eden biriyle daha fazla çalışamam” diyerek, Godwyn’in işine son vermiş.

        10

        Alkol ve uyuşturucu bağımlılığının kontrol altına alınması amacıyla bir grup arkadaşı tarafından rehabilitasyona götürülen Amy’e babası Mitch Winehouse (solda) karşı çıkmış. Winehouse’un Rehab adlı parçasında da yer verdiği, “Babam iyi olduğumu, rehabilite olmamın anlamsız olduğunu söylüyor” sözleri doğruymuş. 2007’de, vucüdunda her türlü uyuşturucunun bulunduğu ve yine rehabilitasyona yatması gerekli görülen Amy’i babası, konser programlarının aksamaması ve zarar etmemeleri için durdurmuş.

        11

        Winehouse ve Blake Fielder- Civil’in farklı kişilerle flört ederken tanıştıklarını anlatan belgesel, 2007’de evlenen çiftin Miami’de geçirdikleri balayının ardından Londra’daki evlerinde ilk kez Amy’nin uyuşturucu kullandığını gösteriyor.Uyuşturucu madde kullanımından tutuklanan Winehouse’un eşi Fielder- Civil ile kısa bir süre sonra boşanan Amy’nin belgeselde, St. Lucia’ya taşındığında nihayet huzuru bulmaya başladığı gösteriliyor.

        12

        Tanınmamak, eskisi gibi olmak için her şeyimi verebilirim.” Winehouse'un ailesi ise, kızlarının hayatını konu alan belgesele tepki gösterdi. Ailenin sözcüleri tarafından yapılan açıklamada belgeselin gerçekleri yansıtmadığı vurgulandı. Yapımcı ise tarafsız bir belgesel çekmek için çalıştıklarını ve ünlü şarkıcıyı tanıyan 100 kişiyle görüşüp belgeselin hazırlandığını belirterek ailenin açıklamasına yanıt verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ