Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Naşide Göktürk hayatını kaybetti | Naşide Göktürk kimdir?

        Bir süredir akciğer kanseritedavisi gören şair, söz yazarı, besteci, yorumcu 51 yaşındaki Naşide Göktürk, hayatını kaybetti. Göktürk'ün ölüm haberini sanatçı dostları Niran Ünsal ve Onur Akay, Twitter'dan duyurdu.

        Niran Ünsal, Göktürk'ün hayatını kaybettiğini, Twitter'dan "Hayat" can dotum Naşide Göktürk'ü kaybetti... Mekanın cennet olsun... Ailen ve biz sevenlerine sabır diliyorum...." sözleriyle duyurdu.

        Onur Akay ise, Twitter hesabından "Naşide Göktürk'ü kaybettik. Senin yüreğin rehin olsa da, mekanın cennet olsun sevgili Naşide Göktürk. Sen şarkılarınla hep yaşayacaksın" ifadelerini kullandı.

        İŞTE NAŞİDE GÖKTÜRK'ÜN SON NOTU

        Ses sanatçısı Onur Akay, Naşide Göktürk’ün hastaneye yatmadan bir gün önce kendi el yazısı ile defterine yazdığı son notunu paylaştı.

        6 Ağustos tarihinden bu yana hastanede tedavi gören Göktürk’ün, hastaneye yatmadan bir gün önce, 5 Ağustos tarihinde kendi el yazısı ile defterine yazdığı son notunu ise Onur Akay Facebook adresinden paylaştı.

        NİRAN ÜNSAL: İLK GÜNDEN BERİ HER ŞEYİ BİLİYORDUK

        "Niran Ünsal, Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlandı. Ünsal, yakın dostunun ardından hissettiklerini anlattı.

        Müziğe gerçekten emek veren herkesin başısağolsun.

        Naşide bu işi yaptığı süre içerisinde gerçekten dürüst, ahlaklı, kişilikli, kimlikli bir biçimde müzik icra etti.

        Naşide için söylenecek o kadar çok söz var ki arkadaşlar... Benim 20 küsür yıllık dostluğum var. O benim manevi ablamdı.

        Hani derler ya, müzik camiasında sanat camiasında gerçek sotluklar yok diye.. Var, olmaz mı? Tabii ki var! Karşındaki insana hangi gözle baktığın çok önemli.

        Naşide benim kıymetlimdi.

        Biz onunla son 14-15 ay içerisinde çok az ayrı kaldık.

        Gönül bağı olarak birbirimize çok bağlıydık.

        Naşide çok uzun süredir Bodrum'da. Yaz dönemi. Bodrum ünlü kaynıyor. Bir tane insan yok yanında... Neden bu vefasızlık? Bugün ona yarın bize bu ölüm. Bu kadar mı dünya malı gözümüzü bürüdü? Hiç mi ölümü hatırlamaz insanoğlu. Naşide çok kıymetli bir insandı. Naşide, bu sektörde 'sanatçı' denilebilecek ender isimlerdendi.

        Naşide'ye 15 ay önce 'küçük hücreli akciğer kanseri' teşhisi konduğunda, karaciğerde, pankreasta ve beyinde metastas vardı.

        Biz ilk günden beri her şeyi biliyorduk ama Naşide'nin hayata tutunması için ona dört kolla sarıldık.

        Naşide'nin annesi Nimet Teyze çok üzgün, çok perişan. Yaşı kaç olursa olsun her evlat anne için çocuktur.

        Nimet Teyze'nin ne hissettiği nasıl tarifsiz acılar içinde olduğunu üç aşağı, beş yukarı tahmin edebililirim ama asla onu anlayamam. Onun şuan ciğeri yanıyor. Evladı gitti... Ve ikinci çocuğunu kaybetti. Önceki yıllarda Naşide'nin ablası vefat etmişti.

        Naşide kendi isteği üzerine uzun zamandır Bodrum'da yaşıyordu. Tedaviye Bodrum'dan gelip gidiyordu. Bitez'de annesiyle birlikte aynı evde yaşıyordu. Evde yardımcısı vardı, bir de aynı site içerisinde akrabaları...

        Benim Naşide için duadan başka isteyebileceğim başka bir şey yok. "

        HASTANEDEN AÇIKLAMA

        Naşide Göktürk'ün tedavi gördüğü özel hastanenin Onkoloji Merkezi Sorumlu Hekimi Tıbbi Onkolog Dr. Hilmi Ege yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 1 yıl önce akciğer kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan Naşide Göktürk, hastanemize genel durumundaki bozukluk nedeniyle geldi. İleri evre kanser hastalığıyla mücadele eden değerli sanatçımız Naşide Göktürk'ü yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef ki kaybettik. Tüm sevenleri gibi bizler de değerli sanatçımızın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğumuzu ifade eder, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz" dedi.

        CENAZESİ BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

        Naşide Göktürk'ün cenazesi tedavi gördüğü hastaneninmorgundan alınarak Bodrum Belediyesi Cenaze İşleri Müdürlüğü Morgu'na götürüldü. Niran Ünsal, Göktürk'ün cenazesinin ikindi namazına müteakip Bitez Adliye Camii'nden kaldırılacağını, Bitez Mezarlığı'na defnedileceğini söyledi.

        NAŞİDE GÖKTÜRK KİMDİR?

        1 Nisan 1965 doğumlu Naşide Göktürk, çocukluk ve gençlik yıllarını Büyükada'da geçirdi. Lise yıllarında edebiyata meraklı olan Göktürk, bir süre muhasebecilik yaptıktan sonra Ankara'da kendi işini kurdu.

        90'lı yılların başında çıkardığı 'Yüreğim Rehin' albümü ile müzik dünyasına giriş yaptı.

        Albümü ile aynı ismi taşıyan şarkısı, Göktürk'ü zirveye taşıdı.

        Naşide Göktürk, başarısı çıkardığı şiir kitaplarıyla da perçinledi.

        Şiir Kitapları:

        Sesimi Ateşe Verdim

        Son Çaylar

        Yüreğim Rehin

        Mavi Mavi Sevdim Seni

        Tül Gibi

        Pırlanta Peri

        Savrulurken Seni Buldum

        Albümleri

        Yüreğim Rehin 1994

        Kan Kırmızısı 1997

        Kimsem Yok 2001

        Unutmak İstiyorum 2004

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ