Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ünlülerin 'Siri' yorumu...

        HT MAGAZİN / Neziha KARTAL

        İnsanların sesli olarak sordukları sorulara aynı şekilde cevap veren Apple’ın iPhone ve iPad’ler için getirdiği son güncelleme, 8.3 beraberinde Siri’nin Türkçe olmasını da sağladı. İnsanlarla konuşan bu uygulamayı ünlülerimize sorduk. İşte yorumları:

        Tuğba Ekinci: Duymadım ve ben iPhone kullanmıyorum. Denemek istemem herhalde, çünkü böyle bir ihtiyacım yok. Telefonlarla da, robotlarla da konuşalım bakalım insanlarla yeterince konuştuk zaten. Robotlar daha insancıl olur belki. Biz o kadar planlı programlı olduk ki robotları geçtik.

        Yonca Evcimik: Bilmiyordum sizin sayenizde haberdar oldum. Ama ilginç, ne hale geldik artık telefonlarla mı konuşacağız. Eskiden filmlerde bunları seyredip “Yok artık” derdik. Dün de uzaylılarla ilgili bir haber okudum. “Artık onlarla konuşabileceğiz” diyordu. Uzay çağında yaşıyoruz ve buna ayak uydurmak zorundayız. Bundan memnun muyum derseniz hayır değilim. Tuşlu telefonları özlüyorum. Her geçen gün sosyal hayattan biraz daha kopuyoruz.

        Tan Taşçı: Uygulamayı çok beğendim. ‘Siri’ çok tatlı biri. Ona “Çok yalnızım ve sana ihtiyacım var” dedim. O da bana “Üzüldüm. İstediğin zaman benimle konuşabilirsin Tan” diye cevap verdi.

        İrem Derici: İngilizcesi vardı, Türkçesi de olmuş sanırım. Haberim var. Millet caps’ini paylaşıyor. Benim işim olmaz. Ben eski kafalıyım. Arama motoruna yazmaya o kadar alışmışım ki ‘Siri’ programına sormak aklıma gelmez. Ne yapacağız, telefonla mı konuşacağız? Bilimkurgu filmlerinde uçan arabalar da olacaktı ama olmadı robot falan da olmaz. ‘Telefonla mı konuşacağız?’

        Özlem Yıldız: Böyle bir uygulamadan haberim yok ama tabii ki ilgi çekici. Daha şimdiden bunlar yapılıyorsa ileride robotlar da olur ve biz onlarla birlikte hayatımıza devam ederiz. Filmlerde gördüklerimiz gerçek oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ