Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Ender Çabuker, yurtdışında da esmeye devam ediyor.

        HABERTURK.COM MAGAZİN SERVİSİ

        https://twitter.com/MAGAZINHT

        Mustafa Ceceliye verdiği "Es" şarkısı ile adından sıkça söz ettiren Ender Çabuker, yurtdışında da esmeye devam ediyor.

        Bulgaristan ve Yunanistan'ın sevilen şarkıcılarına beste veren ve aranjelerini yapan Toni Storaro, Teodora gibi şarkıcıları da ülkelerinde 1 numaraya taşıyan müzik adamı, "Artık devir değişti, biz onlardan esinlenmiyoruz onlar biz Türk müzisyenlerden şarkı satın alıyorlar. Bu konuda öncülük yaptığım içinde ayrıca mutluluk duyuyorum" dedi.

        Yıllarca önde gelen sanatçıların emeğe saygı göstermeden yurt dışında ki şarkıları, kendi şarkılarıymış gibi Türk halkına sunduğunu ama artık bu dönemin çok geride kaldığını ve kaliteli işlerin yurt dışındaki müzisyenler tarafından takip edildiğini ve hak ettiği bedel ödenerek kendi ülkelerinde, kendi dillerine çevirerek kullandıklarını bunun da bizim ülkemizdeki müzisyenlere örnek olması gerektiğini söyledi.

        Çabuker, bugüne kadar Bulgaristan'a, Yunanistan'a şarkılar verdi.

        "Bende hazır şarkı yoktur, kim beste istiyorsa onun için bestelerim, sözünü yazarım ve aranjesini hazırlarım" diyen Çabuker, "Hazır şarkı görücü usulü evlenmeye benzer, ben flörtten yanayım, tek gece bile olsa"diyen Ender Çabuker liste başarılarına yurt dışında da devam ediyor. 2010 yazının hiti İstiklal Bulgarca versiyonu ile şu anda 4 milyonun üstünde dijital satışa ulaştı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ