Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar ‘Hayalim dünya standardına ulaşmak’

        Sermiyan Midyat ve Nicole Faria’nın başrolü paylaştığı ‘Bir Baba Hindu’ vizyona girdi. Çekimlerinin büyük bir kısmı Hindistan’da gerçekleşen film için Midyat ve Faria’yla bir araya geldik. İşte Midyat’la sohbetimizden yazıya dökülenler...

        Türk-Hint ortak yapımı bir filmle karşımızdasınız. Nereden aklınıza geldi ‘Bir Baba Hindu’yu çekmek?

        Hintler Türklere çok benziyor. Beşik kertmesi olan Türkiye dışındaki ikinci ülke Hindistan. Kapı gıcırtısına oynayanlar, fala inananlar onlar. Çocukluğumdan beri Hint sinemasına ilgim var. Son zamanlarda yoga ve daha birçok şey bu ilgiyi artırdı. Bunu anlatmanın ilginç olacağını düşündüm. Biz öfkeyi içimizde yaşayan bir milletiz. Sevgi içimizde, öfke dışımızda nasıl olur görmek istedim. Bütün filmlerimde bir cümlenin peşine düşüyorum ve bütün filmlerim duşta aklıma geldi. Su değince kafam çalışıyor.

        AŞK HER YERDE AŞKTIR

        Filmin hikâyesi nedir?

        Babası benim canlandırdığım Fadıl’a “Mafyayı yönet’ diyor. Fadıl 3 yaşında elinde saç fırçasıyla şarkı söylemeye başlamış, sahne aşkıyla dolu bir insan. Bu adam ne kadar mafya olabilir? Sonunda bir yoga gurusunun peşinden gidiyor.

        Neden filmlerinizin hem senaryosunu yazıp hem yönetip hem de oynuyorsunuz?

        Taklit bir şey yazmıyorum. Kendi güldüklerimi, ağladıklarımı yazıyorum. Ego meraklısı olduğumu düşünebilirler ama değilim. İnsanlara yazdıklarımı aracısız, çıplak bir şekilde sunmak için yazıp yönetip oynuyorum. Ben 1 iş yapıyorum, insanlar 3 algılıyor.

        Hep sınırlar ötesi aşk hikâyeleri anlatıyorsunuz. Bunun sebebi nedir?

        Hayatım boyunca sınırların, ırkların, milletlerin insanları ayrıştırdığını düşündüm. Sınırlar bana samimiyetsiz geliyor. Aşk her yerde aşktır. Sistem insanları ne kadar ayrıştırıyorsa ben de kendi dünyamda onları birleştiriyorum. Ben dünyanın gereksiz taraflarını attım ve ‘Bir Baba Hindu’ çıktı. Savaşı, kini, öfkeyi attım; aşk, sevgi, komedi çıktı ortaya. Hayalim dünya standardına ulaşmak.

        ‘BEYİN KULLANILMAK İÇİN VAR’

        Gundhi karakterini Nicole Faria’nın canlandırmasına nasıl karar verdiniz?

        Taş bir hatun arıyordum, karşıma Nicole çıktı. Hindistan’da güzel kadın çok ama genelde çok kısa ve çok estetikliler. Bu kız uzun, doğal bir güzelliği var ve çok yetenekli.

        Dış görünüş, güzellik bu kadar önemli mi?

        Sanatla ilgilenenler güzel kadınlara ve erkeklere karşı önyargılı. Benim zerre kadar önyargım yok. Onların önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. Bu adamlar yakışıklı, bu kızlar güzelse ne yapalım yani! Allah’ın tavsiye mektubu onlar da. Sırf güzel diye “Yapamazsın” mı diyelim? Bir insan ne olamazsa eleştirmeni olur. Buraya 50 bin çocuk getirelim, içlerinden biri “Büyünce eleştirmen olacağım” desin, mesleki bütün yetkilerimi, kazancımı o çocuğa devretmeye hazırım. Kız dünya güzeli, çatır çatır da oynadı. Bu kız güzel diye geri zekâlı mı yani? Çok önyargılıyız. ‘Biz yapamayız adamlarda bütçe var’ diyorlar. Bizde de beyin var. Beyin kullanılmak için yaratılan bir organdır. Yeterince kullandığınız takdirde dünyanın her yerinde her işi yaparsınız.

        Nicole Faria:

        ‘Farklı kültürden biriyle evlenmeyi çok egzotik buluyorum’

        Nicole, Hindistan’da çekilecek bir Türk filminin seçmelerine katılırken ne düşündünüz? Türkiye’yi ne kadar biliyordunuz?

        Türkiye hakkında bilgim vardı çünkü okulda öğrenmiştik. Seçmelere katılırken Hindistan’da çekileceğini bilmiyordum. Sadece Türkçe konuşmam gerektiğini biliyordum.

        Filmdeki karakteriniz Gundhi nasıl biri?

        Yoga öğretmeni. Sakin, rahat, huzurlu biri. Enerjisini devamlı diğer insanlara aktarıyor. Bu karakteri oynayacak kişinin de sakin ve hayatı sevecek biri olmasını istemişlerdi. 1 hafta Türkçe dersi aldım. Bana senaryoyu İngilizce olarak verdiler. Sadece kendi cümlelerimi ezberledim.

        Sermiyan Midyat’la çalışmak nasıldı?

        Zorluk kelimesini kullanmam sanırım. Yetenek kelimesini kullanabilirim. Sermiyan çok yetenekli, çok çalışkan, kendini işine adamış bir insan. 26 gün gibi rekor bir sürede çektik filmi. Bollywood’da film çekme süreleri 3-4 aydır. Hatta filmin içerisindeki bir şarkıyı çekmek 3-4 gün sürer. Burada bir şarkıyı 1 günde çekiyorduk. Bir Türkiye-Hindistan işbirliği oldu diyebiliriz ve bu sanıyorum bir ilk oldu.

        ‘DÖNER KEBABA ÂŞIK OLDUM’

        Çekimlerde Türk mutfağıyla tanıştınız mı?

        Tabii. İlk geldiğimde sadece lokumu biliyordum. Döner kebaba âşık oldum.

        Bir Türk’le ya da farklı kültürden biriyle birlikte olmayı düşünür müsünüz?

        Kesinlikle. Bir insanın kültürüyle, geçmişiyle ve yetiştiriliş tarzıyla ilgili bir şeyler öğrenmek çok ilginç oluyor. Farklı kültürden biriyle evlenmeyi çok egzotik buluyorum.

        ‘Valizimle yaşıyorum’

        Hindistan’da oyunculuk yapıyor musunuz?

        pıyor musunuz? Nicole Faria: Evet, 2 Bollywood filminde oynadım. Çok fazla seyahat fırsatı doğuruyor bana. Hiç gitmediğim bir sürü yere gitmeye fırsatım oluyor. Ayrıca defilelere ve tanıtımlara da katılıyorum. Kendimi hep meşgul tutuyorum. Hatta valizimle yaşıyorum.

        Kariyerinize Türkiye’de devam etmek istiyor musunuz?

        Türkiye’de oyunculuk yapmayı gerçekten istiyorum. Benim için çok eğlenceli bir serüven oldu. İnanılmaz bir ekiple çalıştım, her gün yeni bir şey öğrendim.

        ‘Taşıyıcı anneyi kıskanırım’

        Bir röportajınızda “Çocuk sahibi olmak istersem evlenirim” demişsiniz. Hâlâ düşünmüyor musunuz?

        Sermiyan Midyat: Çocuk çok özel bir şey çocuğum olur da ona vakit ayıramazsam hasta olurum. O yüzden biraz daha çalışayım, o çocuğa daha iyi bir hayat oluşturabilirsem olabilir. Bir de uygun bir kız lazım. Gerçi tüp bebek var.

        Taşıyıcı anne gibi bir yolla çocuk sahibi olur muydunuz?

        Yok. Ben taşıyıcı anneyi kıskanırım galiba.

        ‘İlk 6 ay mutluluk garanti’

        Sıkıntıya gelmeyen, ciddi ilişkilerden uzak duran biri izlenimi veriyorsunuz. Öyle mi?

        Sermiyan Midyat: Koruma kalkanı çok yüksek bir adamım. Kimi soluk der, kimi katı, kimi komik. Onlar benim kalkanım. Sevdiğim insan için her şeyi yaparım. İlişkinin özellikle ilk 6 ayında çok büyük mutluluk garanti ederim. Acayip eğlenceli ve romantik bir 6 ay yaşar, sonrası ona bağlı. Derin bir insansa, güzelliği ve hoş sohbeti dışında başka şeyleri de varsa zaten sürüyor. Aslında çok romantiğimdir ama öküzlüğümün de tuttuğu olur. Sürpriz yapmayı çok severim. Aklının almayacağı bir şey yaparak hayatımdaki insanın aklını almayı severim.

        Neziha KARTAL /HABERTÜRK MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ