Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar ‘Gece Hattı’ bitmeden gün bitmez’

        ‘GECE Hattı,’ Zeliha Saraç’ın sunumuyla her gece 23.30’da SHOW TV ekranlarında canlı olarak yayınlanmaya başladı. “Gece hattı bitmeden, gün bitmez” sloganıyla yayın hayatına başlayan programda, gün içinde gözden kaçan haberlerin yanı sıra her türlü toplumsal olay ele alınıyor. Kimi zaman acılara kimi zaman da mutluluklara ortak olan ‘Gece Hattı’nın moderatörü Zeliha Saraç ile yeni programını masaya yatırdık...

        Uzun yıllardır çeşitli kanallarda ekonomi programları yapıyordunuz. ‘Gece Hattı’nda bu çizginizin dışına çıkarak toplumsal olayların işlendiği bir programla izleyicinin karşısındasınız. Bu programla yolunuz nasıl kesişti?

        REKLAM

        Neredeyse 22 yıldır çeşitli televizyon kanallarında ekonominin nabzını tuan programların içerisinde yer almıştım. Bu yıl içerisinde Kanal 24 ve TVnet kanallarından ayrıldıktan sonra Show Ana Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Kurnaz beni arayarak haberlerin yanı sıra sosyal olayların da işleneceği bu programı bana sundu. Görüşmelerimizde anlaştık, olumlu sonuçlandı. Tesadüfen gelişen hadiseler neticesinde kader beni buraya getirdi.

        Sizi ekonomi alanından haber merkezine geçiş yapmaya iten sebep neydi?

        Ekonomiyle uzun yıllar haşır neşir oldum, artık biraz daha haberin içinde olup insanlara yardım etmek istiyordum. İnsanların sevinçlerine ve acılarına ortak olabilme hissi beni oldukça cezbetti. Kamuoyunun dikkatini çekerek toplumsal konularda farkındalık yaratmak çok önemli.

        ‘Gece Hattı’nda ağırlıklı olarak hangi konular masaya yatırılıyor?

        “Herkesin bir hikâyesi, her hikâyenin bir nedeni vardır” sloganıyla yola çıktık. Programda insana yer vereceğimiz her türlü haberi ekranlara taşıyacağız. Yurdun büyük bir bölümünü tepeden tırnağa araştırıp, gün yüzüne çıkmamış hikâyeleri milyonlara duyuracağız. İnsanların içine dokunan hikâyelere yer vereceğiz. Sosyal misyonu olan bir program yapıyoruz. Siyasi içeriğimiz yok. Yaptığımız haberin peşini bırakmadan devamını da getireceğiz. Anlayacağınız gece hattı bitmeden gün bitmez artık! Ana haberleri kaçıranlar, çocuklarını uyuttuktan sonra, mutfağını temizledikten sonra veya maçını izledikten sonra bizleri takip ederek gündemden haberdar olabilecekler. Program saatleri dahilinde sıcak bir gelişme yaşanması durumunda canlı yayın bağlantısı da yapabileceğiz.

        REKLAM

        Ekiple uyumunuz nasıl?

        Oldukça profesyonel ve işine sadık 25’i aşkın arkadaşla birlikte bu programı hazırlıyoruz. Ekiple aynı dilden konuşmamız büyük avantaj gibi duruyor. İşini çok iyi bilen habercilerle beraber olmak çok keyifli. Canlı yayın adrenalini çok seven, son dakika insanı olduğum için de enerjilerimiz tuttu.

        Teknolojinin ilerlemesiyle son dönemde herkes adeta haberci oldu. Bu durum gazetecilik ve haberciliği ne yönde etkiliyor sizce?

        İnternet medyasının gelişmesi kaçınılmazdı. Her birey internet sayesinde bilgiye daha hızlı erişebiliyor. Sosyal medyadaki olay yeri muhabirlerinin ise kıymetli olduğunu düşünüyorum. Haber merkezinin Whatsapp İhbar Hattı’na çok sayıda mesaj geliyor. Günümüzde muhabirler kadar vatandaşlar da haberi ortaya çıkarıyor.

        ‘İşimi aşkla yapıyorum’

        Medyada çalışmaya başlama öykünüzden bahseder misiniz?

        REKLAM

        17-18 yaşlarımda borsaya çok düşkündüm. O yüzden iktisat lisansı yapıp sonra yüksek lisansımı işletme olarak okudum. İlk olarak aracı kurumlarda uzman ve portföy yönetici olarak sektöre giriş yaptım. 2004’te borsayı tamamen bırakıp Güney Afrika’ya yerleştim. Üç ay sonra geri döndüm. Borsa ve medyadan bir türlü kopamadım. Ama hiçbir dönem ekran yüzü veya gazeteci olacağım gibi bir hırsım yoktu. Kaderim böyleymiş! Şu an işimi aşkla yapıyorum, işini sevmezsen zulümdür zaten.

        ‘Önyargıyla çok savaştım’

        Bugüne kadar bir kadın olarak medyada hiç zorluklarla karşılaştınız mı?

        30 yaşıma kadar önyargıyla çok savaştım. Maalesef medyada sarışın kadınlara karşı olumsuz bir önyargı var. Yıllardır sarışın kadınların genelde bilgisi kısıtlıdır gibisiden negatif şeyler söylendi. Ama ben şükürler olsun 30 yaşımdan sonra söylenenleri takmamaya başladım. Artık önyargılarla savaşmıyorum, benim için de artık yıpratıcı olmuyor.

        ‘En az bir yabancı dil şart’

        Medya alanında kendisine yer edinmek isteyen gençler bu yolda ne tür adımlar atmalı?

        Gece gündüz demeden fedakârlık göstererek çalışmaları, her çeşit kitabı okumaları gerekiyor. Tabii şans yanlarında olmalı. İş hayatımda 22 yılı geride bıraktım ama hiçbir dönem ‘Ben oldum’ demedim. Genç arkadaşlar zamanını iyi planlamalı ve en az bir tane yabancı dil öğrenmeli.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ