Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Hatice Şendil ve Ali Sunal, HT Magazin’e çok özel açıklamalar yaptı.

        HT MAGAZİN/ Ömür SABUNCUOĞLU

        Sezonun iddialı filmlerinden ‘Hayat Öpücüğü’nün yıldızları Hatice Şendil ve Ali Sunal, HT Magazin’e çok özel açıklamalar yaptı. Bu yaz yaşamını Burak Sağyaşar’la birleştiren Şendil, anne olmanın zamanının geldiğini söylerken, Sunal özel hayatıyla ilgili ilk kez konuştu. İkili, aşkla ilgiliyse “Yanında güldüğün kişiye aitsindir” dedi..

        ‘Hayat Öpücüğü’nün proje tasarımı size ait Ali Bey. Sohbete sizinle başlayalım.

        Ali Sunal: Kendimi bildim bileli iyi bir sinema izleyicisiydim. Bir sinema filmi yapmak istedim. Senaristlerimiz Saygın ve Fethi ile buluştuk, çok güzel bir senaryo yazdılar. BKM de bu senaryomuzu değerlendirmeye karar verdi ve süreç başladı.

        Hatice Şendil isminde nasıl karar kıldınız?

        A.S.: Hatice görüşmeye geldi ve o andan itibaren zaten ‘Hayat’ karakteriydi, çok hazırdı, rolü alıp gitti. Başka da kimseyle görüşmedik. ‘Hayat’ta kendisiyle ilgili bir şeyler bulmuş.

        Neler buldun Hatice?

        Hatice Şendil: Senaryoyu okuyunca “Bu kızın bana, benim de ona ihtiyacım var” dedim. Hatice ile Hayat birbirlerine geçti. Kendi eksikliklerimi, isteklerimi fark ettim. Totem yapıp filmden bir kare bile izlemedim. Dublaj yaptığım sahneleri bile seyretmedim. Her şeyi ilk kez gösterimde göreceğim. Benim ilk göz ağrım. Hissettiklerin çok enteresan. H.Ş.: Anlarımıza kıymet vermediğimizi fark ettim. Hayatı çok uzun gibi yaşıyoruz, aslında öyle değil. Yarınımızın ne olacağını bilmiyoruz. Film, inanılmaz bir atmosferde çekildi ve bana ilaç gibi geldi. Filmimizdeki kızın adı ‘Hayat’ ama aslında hayatı temsil ediyor. Metin’in (Ali Sunal) hayatla başa çıkma mücadelesini anlatıyor. Bugünün koşullarıyla aşkı anlatmaya çalıştık. Aşkla sonsuzluğu, iki insanın birbirinin yanında nasıl mutlu olduğunu göstermeye çalıştık.

        Hayatında ‘Buraya kadarmış’ dediğin anlar yaşadın mı?

        H.Ş.: Beni biliyorsun, korkularım var. Ölüm korkusu, sevdiklerimi kaybetme korkusu... Her an bir şey olacak tedirginliğiyle hayatı kendine zindan eden biriyim. Durum böyle olunca da, hep sıkıntı varmış gibi yaşıyordum. ‘Hayat’ bana “Dur” dedi ve o andan itibaren kendimi değiştirmenin yollarını bulmaya başladım. Dönüm noktası olmuş. H.Ş.: Bana kılavuz oldu. ‘Hayat’ sayesinde Hatice’nin kıymetinin farkındayım. Gözümün içinde ışığı hep olacak, vedalaşmak istemiyorum.

        Peki çekimlerde hiçbir şeye dokunmadan yaşamak nasıldı?

        A.S.: Yanından bir köpek geçerse kenara çekiliyorsun, insanlara değmemeye çalışıyorsun. Kamera yokken bile biri bana dokununca rahatsız oluyordum. Korkunç bir şey! (Gülüyor) Hayata dokunmak lazım. H.Ş.: Ben konuşurken de dokunmayı severim, bazen unutup sahnelerde dokundum. Ali’yle birbirimizi çok iyi anladık, onun hayaline saygı duyup çok kıymetli bir yere koydum.

        Filmde dram da var değil mi?

        A.S.: Duygusallık var, çok güzel bir aşk hikâyesi. Aşkta da nasıl komik anlar oluyorsa, kriz anları da oluyor. Kimin yanında gülüyorsan ona aitsin. Bizim aşkımız gülümsetiyor. H.Ş.: Lütfen ait olduklarınızla kalın.

        ‘Ali, ben duygusunu geride bırakmış biri’

        Ali Sunal, burada yokmuş gibi dedikodusunu yapsak, ne anlatırsın?

        Hatice Şendil: Çok titiz, disiplinli, ‘ben’ duygusunu geride bırakmış, işini her şeyin önünde tutan biri. Tanışmadan önce, birbirinizi izlerken de böyle bayılıyor muydunuz? Ali Sunal: Hatice’nin ismi film için konuşulmaya başladığında çok iyi dost olduğunu duydum. “Herkes seviyorsa ben de severim” dedim. Hatice geldi ve “Ben bu rolü çok istiyorum” dedi. Aslında söylenmez, elin güçsüzleşir gibi bir durum var ya... Audition’ı da kabul etti. Bunlar bütün oyunculara ders olsun, biz de Hatice’den bunları öğrendik.

        ‘Hatice muhteşem gen’ Hatice Şendil nasıl bir anne olur?

        Ali Sunal: Hatice’den her şey iyi olur. Muhteşem gen. Planlar var galiba. Hatice Şendil: Allah ne zaman nasip ederse o zaman ama iş devam ederken zor. Böyle bir şeyi istemeyiz. Ama zamanının geldiğini düşünüyoruz. Sizin için de hayırlısı olsun.

        Var mı bir gelin adayı?

        A.S.: Benim için de hayırlısı olsun, dur bakalım. H.Ş.: Aaa, ne dur bakalım? Hayırlısı olacak mı? A.S.: ‘Hayat Öpücüğü’nü konuşuyoruz şimdi. Neyse biz aldık tüyoyu. H.Ş.: Aldık aldık, kaçırdı ağzından bir şeyler. Hadi bakalım. (Gülüyor)

        ‘Allah’a havale ediyorum’

        Sosyal medyada vefat ettiğinize dair haberler çıktı. Bu sizi nasıl etkiledi?

        Ali Sunal: Toplumumuzun en önemli değeri ailedir, ona zarar verirlerse bunun hesabını nasıl verirler bilemiyorum. Ben de Allah’a havale ediyorum. Burak Sağyaşar’ın da fake bir hesabı çıktı sanırım. Hatice Şendil: Burak’ın çok büyük bir hayranı, sektörden arkadaşlarımızı arayıp başka oyuncu arkadaşlarımızın telefonlarını istiyor ve “En kısa zamanda görüşelim” diyormuş. Sonunda o numarayı Burak aradı, “Lütfen buna bir son ver” dedi ama devam etti. Fakat şu an son bulmuş gibi gözüküyor.

        ‘Sözlerim yanlış anlaşıldı’

        Bir de ortak yönünüz var. İkiniz de işletme mezunusunuz.

        Ali Sunal: Aynı ekolün oyuncularıyız. (Kahkahalar) Hatice Şendil: Bir şeye ikna olmak ve realize etmek konusunda çok pratiğiz. Matematik ve oyunculukla ilgili açıklamaların gündeme oturdu. H.Ş.: “Matematiği iyi olan oyuncu iyi oyuncudur” dedim ama benim dediğim senaryo matematiğiydi; toplama, çıkarma işlemleri değildi. Sözlerim yanlış anlaşıldı. A.S.: Hatice de ben de usta-çırak ilişkisiyle geldik, eğitimler de aldık, analitik zekâyla birleştirdik. Ama eğitim mutlaka olmalı, yanlış anlaşılmasın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ