Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Mabel Matiz: Renkli ve çılgın bir coğrafyada yaşıyoruz
        16

        ‘FESTİVALLER ARTMALI’

        - Geçtiğimiz hafta noktalanan ‘Zeytinli Rock Festivali’nde siz de sahne aldınız. Festivalin atmosferi nasıldı?

        İçi içine sığmayan, çılgın bir insan topluluğuyla keyifli bir gün geçirdik. Bu tür festivallerin sayısı kesinlikle artmalı. Kalabalıklarla birlikte hep bir ağızdan şarkı dillendirmek benim için meditasyon aracı.

        17

        Keşke her gün bir festival olsa da katılsak. Çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz, sırf Dalyan sahilinde değil Diyarbakır ve Gaziantep gibi Doğu illerinde de festivaller yapılmalı.

        18

        ‘SAATLERCE TAVANI İZLİYORUM’

        - Boş zamanlarını zamanlarınızı nasıl geçiriyorsunuz?

        Benim için en güzel meditasyon araçlarından biri evde oturmak. Evde oturup saatlerce tavanı seyrediyorum. Etamin ve pilates de vazgeçilmezlerim. Bunlar beni dinlendiriyor. Şehrin bana yüklediği fazla elektriği atmak için sık sık doğa tatillerine çıkıyorum.

        19

        Mabel Matiz, Yıldız Tilbe onuruna yapılacak proje albümünde ‘Değilsin’ adlı şarkıyı seslendirdiğini açıkladı. Bu şarkı bir yıl içerisinde müzikseverlerle buluşacak.

        20

        ‘SOSYAL MEDYANIN MODASI KEŞKE GEÇSE’

        - Sosyal medyadan paylaştığınız fotoğraflara yapılan belaltı yorumlara anında cevap veriyorsunuz. Sosyal medya sizin hayatınızı ne yönde şekillendiriyor, söylenenlere kafayı takıyor musunuz?

        21

        Sosyal medya ilişkileri ve bireysel ilişkileri söndürüyor, adeta enerjilerini emiyor. Keşke biraz daha az zamanımızı alsa. Sosyal medyada kimin ne yaptığını herkes biliyor. Anlatacak bir şey kalmıyor. İnsanların birbirleriyle olan teması azalıyor. Keşke sosyal medyanın modası geçse!

        22

        - Gelen olumsuz mesajları kafanıza takıyor musun?

        Takmıyorum. Gerçekten canımı acıtması lazım, o eskisi kadar kolay değil. Susunca tepene biniyorlar o yüzden susmamak lazım. Birbirimize daha iyi noktadan dokunabiliriz. Farklılıklarımıza saygı göstererek daha güzel yaşayabiliriz. Birbirimizi kucaklarsak hayat daha kolaylaşır.

        23

        ‘MODAYA İNANMAM’

        Moda anlayışını ‘zamansız’ olarak tanımlayan Mabel Matiz, “Modaya inanmam ama insanlara ilhan verdiğimi düşünüyorum. Annemin terzi olması benim giyim kuşamımın dikkat çekmesinde çok etkili oldu” diyor.

        24

        ‘BİRBİRİMİZE AYNA TUTMALIYIZ’

        - Mahalle baskısından çektiniz mi?

        Gezdiğim ülkelerde farklı toplumlarda da mahalle baskısının olduğunu gördüm. Bu Türk toplumuna özgü değil. Birtakım toplumsal kodlar her yerde var. İnsan kendine benzeyeni kendine yakın hissediyor. Benzemeyeni karşıt gibi algılıyor. Bunun iyiye evrileceğine inanıyorum. Önce kendimizi değiştirirsek sonra dünyayı değiştirebiliriz.

        25

        Mahalle baskısı her yerde var. Ben mahalle baskısından arındım diyemem. İçimde tutuklu olduğum, göğsümden atamadığım kodlar vardır. Bunlar ne kadar söze dökülür, şarkı, şiir, roman veya film olarak topluma ayna tutarsa insanlar o kadar çabuk değişir. Birbirimize ayna tutmamız lazım.

        26

        ‘SILA’NIN İÇİ DIŞI BİR, ÇOK NEŞELİ’

        - Geçtiğimiz haftalarda Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda konser veren Sıla’nın iki konserinde sizi de gördük. ‘Muhbir’ adlı parçayı ilk kez birlikte seslendirdiniz. Bu şarkının bu kadar yankı bulacağını düşünüyor muydunuz?

        27

        Şarkıyı Sıla ile birlikte 1.5 yıl önce yazmıştık. Sağ olsun beni Harbiye’ye davet etti ve seslendirdiğimiz ‘Muhbir’ şarkısı insanlara zehir gibi etki etti. Sıla, önümüzdeki aylarda bu şarkıyı single olarak çıkaracak. İçi dışı bir, neşeli ve gerçek bir kadın. İkimizin de gözü kara! Bu arada Harbiye demişken en büyük hayallerimden biri Harbiye’de konser vermek. Oranın farklı bir büyüsü ve enerjisi var.