Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Mahkum dizisinin Fırat'ı Onur Tuna kimdir? Onur Tuna kaç yaşında?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        En son Mucize Doktor dizisinde canlandırdığı Ferman rolüyle dikkatleri üzerine çeken oyuncu Onur Tuna, yeni dizisi Mahkum'la sosyal medyanın en çok konuşulan ismi oldu. İşte Onur Tuna boyu, yaşı ve dizileri

        ONUR TUNA KİMDİR?

        Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Onur Tuna, 2 Temmuz 1985 tarihinde Çanakkale'de dünyaya geldi. 1.95 boyundaki yakışıklı oyuncu Onur Tuna Liseyi Bursa'da okudu. Eğitim hayatı süresince Robert Bosch'ta basketbol başta olmak üzere voleybol, masa tenisi ve futbol oynadı.

        Üniversite eğitimi için Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni seçen Onur Tuna, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'nda bir yıl Sanat Müziği Ses Eğitimi aldı.

        Onur Tuna'nın oyunculuk kariyeri altı yaşında İbiş'i oynayarak çıktığı tiyatro sahnesi ile başladı. Üniversite yıllarında eş zamanlı olarak tiyatro oyunlarında yer almaya devam eden Onur Tuna, İzmir'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde yaklaşık üç yıl oyunculuk eğitimi aldı. Neşe Erberk Ajans'ta dört yıl fotomodellik yaptı.

        Onur Tuna oyunculuk eğitimine İstanbul'da Ayla Algan ile Craft Tiyatro gibi özel tiyatrolarda devam etti. Filinta ve Bi Küçük Eylül Meselesi adlı yapımlarla adını duyuran Tuna'nın anne tarafı Selanik göçmeni, baba tarafı ise Çanakkalelidir.

        14 yaşından beri müzikle de ilgilenen Onur Tuna, nota ve ses eğitimi almıştır. Gitar ve piyano çalıp besteler yapan Onur Tuna'nın kendine ait müzik stüdyosu bulunmaktadır. Ayrıca Onur Tuna'nın sözü ve bestesi kendisine ait 4 şarkıdan oluşan ilk EP albümü Uzay Misali 22 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı.

        İlk albümünde yer alan "Korkmadım" ve "Ben Özlerim" şarkıları, Yasak Elma dizisinde de kullanıldı. Yine sözü ve bestesi kendisine ait olan single'ı Yangın Yeri, 22 Kasım 2019 tarihinde tüm dijital platformlarda yayınlandı.

        ONUR TUNA DİZİLERİVE FİLMLERİ

        Sinema
        Yıl Başlık Rolü
        2014 Bi Küçük Eylül Meselesi Atıl[23]
        2020 Ağır Romantik Kerem Babayiğit
        2021 Benden Ne Olur Soner Güler
        Televizyon
        Yıl Başlık Rolü
        2011-2012 Hayat Devam Ediyor Siraç Bakırcı
        2013 Huzur Sokağı[24] Ali Taner Atahan[25]
        2014-2016 Filinta Filinta Mustafa
        2016-2017 Cesur Yürek Ömer Korkmaz
        2018-2019 Yasak Elma Alihan Taşdemir
        2019-2021 Mucize Doktor Ferman Eryiğit
        2021- Mahkum Savcı Fırat Bulut
        Seslendirme
        Yıl Başlık Proje
        2015 "Subaru ile Sıradışı Hedeflere" Reklam[26]
        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ