Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'nın Yazıhan ilçesindeki Yazıhan Çok Programlı Anadolu Lisesine ait 99 dönümlük alanda sertifikalı buğday tohumu ekimi gerçekleştirildi.

        Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği protokolü çerçevesinde Yazıhan ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesine ait 99 dönümlük alanda buğday tohumları toprakla buluşturuldu.

        İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Yazıhan Kaymakam Vekili Rabia Yurdakul, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ve okul idarecileri buğday tohumlarının ekileceği alanda incelemelerde bulunarak, sertifikalı buğday tohumu ekimini gerçekleştirdiler.

        İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, arazinin hazırlanma teknikleri, tarlaya ekim yöntemleri, kullanılan alet ve ekipmanlar, tohumlar ve gübrelemeler hakkında öğrencilerle bir süre sohbet etti.

        Uygulamalı eğitimin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Bakır, öğrencilerin tohumdan hasada ürün yetiştirme aşamalarında yer alarak deneyim kazandıklarını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler