Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kim Milyoner Olmak İster'de hatalı soru tartışması

        Ekranlarda yayınlanan yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de "Amatör nedir" sorusu hatalı soru tartışmasına neden oldu .

        Selçuk Yöntemin sunduğu yarışmada Ege Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü mezunu Haşim Sayar'a yöneltilen 30.000 TL değerindeki soru şöyleydi:

        Amatör kelimesinin anlamı nedir?

        Latincede "amator", Fransızcada "ameteur" olan ve dilimize "amatör" olarak geçen kelimenin anlamı nedir? Sorusunun şıkları a) Aşık b) Hevesli c) Acemi d) Korkusuz şeklinde sıralandı.

        YARIŞMACI JOKER HAKKINI KULLANDI

        Haşim Sayar kararsız kalıp bu soruda çift cevap hakkını kullandı. İlk cevabında Sayar ''acemi'' cevabını verdi. Cevabın yanlış çıkması üzerine ise ''hevesli'' şıkkını tercih eden Haşim Sayar yarışmadan elendi.

        Sorunun cevabı "A" şıkkı yani ''aşık'' olarak açıklandı. Doğru cevabın' 'aşık'' çıkması sosyal medyada tartışma başlattı. Yarışmayı takip eden sosyal medya kullanıcıları özellikle Facebook üzerinden sorunun hatalı olduğunu ve Haşim Sayar'a tekrar bir hak tanınması gerektiğini savundular.

        TDK'YA GÖRE DOĞRU CEVAP "AŞIK" DEĞİL

        Türk Dil Kurumu Sözlüğü'ne göre amatör sıfat ve Fransızca bir kelime. Sözlükte kelimenin karşılığı şöyle açıklanıyor. Amateur 1. sıfat Bir işi para kazanmak için değil, yalnız zevki için yapan, hevesli, meraklı (kimse), özengen, profesyonel karşıtı "Bu topluluklar arasında amatör ve profesyonel çizgisini de tam olarak çizebilmek kolay değildir."

        - M. And 2. Bir işi meslek veya alan uzmanı olmadan yapan "Bu, çok ucuz bir amatör ressam tüzüğüdür."

        - H. Taner 3. Acemi 4. Beceriksiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ