Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteler Can Dündar Cumhuriyet'deki görevine ara verdi

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, yaptığı bir duyuruyla idari ve editoryal bütün yetkilerini Cumhuriyet Vakfı'nın İcra Kurulu'na devrettiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Can Dündar'ın yıllık izne çıktığını ve görevine devam ettiğini açıkladı.

        Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazete çalışanlarına bir duyuru yaptı. Dündar açıklamasında, son süreçte yaşanan olaylardan dolayı bedenen ve ruhen yorulduğunu hissettiğini ve bu nedenle idari ve editoryal bütün yetkilerini Cumhuriyet Vakfı'nın İcra Kurulu'na devrettiğini belirtti.

        "BEDENEN VE RUHEN YORULDUĞUMU HİSSEDİYORUM"

        Can Dündar yaptığı açıklamada, "Sevgili arkadaşlar, Son bir yıldır, bir yandan gazetedeki görevimi yapmaya çalışırken bir yandan da suçlamalar, tehditler, davalar, hapislikler, mahkûmiyetler, kurşunlanmalar, ifadeler, savunmalar, hakaret bültenleri ile uğraştım. Bu süre içinde hiç tatil yapmadım. Gazetecilik coşkumda ve habercilik inadımda zerrece azalma olmadıysa da bedenen ve ruhen yorulduğumu hissediyorum. Bu tür durumlarda hep yaptığım gibi, yaz süresince sakin bir köşede yeni bir kitaba kapanmak ve geleceği planlamak istiyorum. Bu süre içinde Genel Yayın Yönetmeni olarak idari/editoryal bütün yetkilerimi Cumhuriyet Vakfı'nın İcra Kurulu'na devrediyorum. Cumhuriyet'in de benim de bu zorlu dönemde basın özgürlüğü ve ilkeli habercilik mücadelemizin aynı kararlılıkla süreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın." ifadelerini kullandı.

        BİR ÇOK İSİM İSTİFA ETTİ

        Can Dündar'ın duyurusunun ardından ise Cumhuriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı görevini yürüten Tahir Özyurtseven, Yazı İşleri Müdürü Baydu Can, yazı işlerinden Murat Kürşat Can Döker, Emine Özcan, Emlak Sayfası Editörü Ceren Kumbasar, Selin Ongun ve Dış Haberler Şefi Pınar Ersoy görevinden istifa etti.

        "CAN DÜNDAR GÖREVİNE DEVAM ETMEKTEDİR"

        Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, konuyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar, kendisine yönelik silahlı saldırı girişiminin hemen ardından son bir yıldır yaşadığı cezaevi, mahkumiyet, vb. kaynaklı aşırı yorgunluğu da dikkate alarak yaz dönemi için 1.5 - 2 aylık bir izin ve tatil programını o dönemde yapmış ve yönetim kuruluyla bu durumu paylaşmıştı. Can Dündar Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevine devam etmektedir. Kendisi de gördüğü lüzum üzerine bu durumu gazetedeki çalışma arkadaşlarına duyurmuştur. Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tahir Özyurtseven ve onun gazetemize kazandırdığı birkaç gazeteci bugün istifa ettiklerini bildirmişlerdir. İstifa nedenlerini bizzat kendilerinin söylemesi daha uygun olacaktır." dedi.

        "BİR SÜRE İZİN KULLANACAĞIM"

        Can Dündar ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yorucu bir maratonun ardından bir süre izin kullanacağım. Sonra? Mücadele kaldığı yerden devam edecek. Dostlar üzülmesin. Düşman sevinmesin." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ