Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Mehmet Sevigen eşcinsellerden özür diledi

        Eşcinsel hakları derneği Kaos GL’ye açıklama yapan Sevigen, ‘Maksadını aşan sözlerim için özür dilerim. Eşcinsel haklarına desteğim artarak devam edecektir. Çok üzgünüm.’ dedi.

        Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya yönelik, ‘Sana da homoseksüel diyorlar. Ne diyorsun?’ Sözlerinin maksadını aşan sözler olduğunu ve o sırada etrafında bulunanların ısrarlı dolduruşu ile ağzından çıktığını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Sevigen, ‘Eşcinsel kamuoyu beni yakından tanır. Çok zor günler yaşıyoruz. Yoğun stres altında ve etrafımda o sırada bulunan insanların ısrarları sonucunda ağzımdan kaçırdığım bir laf bu. Dün geceden beri üzüntüden uyuyamadım. Eşcinsellerin haklarını savunurken böyle bir laf söylemem beklenemez. Çok özür dilerim ve bu maksadı aşan sözlerim ile ilgili olarak Kütahyalı ile de konuşarak yanlış anlaşılmayı düzelteceğim.’ diye konuştu.

        Eşcinsel haklarına yönelik desteğinin kesintisiz olarak devam edeceğini de ekleyen Sevigen, ‘Zaten yakın zamanda eşcinsellerle yemeğimiz de olacak. Beni yanlış anlamalarını istemem, yeniden özür dilerim.’ dedi.

        CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Önceki yıllarda Meclis'te eşcinsel hakları için çeşitli soru önergeleri verdi. Eşcinsel örgütlerin düzenlediği panellere de katılan ve CHP’yi temsil eden CHP milletvekili Sevigen, Aliye Kavaf’ın ’Eşcinsellik hastalıktır. Tedavisi gerekir.’ sözlerine de en sert şekilde karşı çıkan isimlerdendi. Konu ile ilgili Başbakan’a soru önergersi de vermiş, eşcinselleri Meclis'te ağırlayarak sorunlarını dinlemişti.

        Erkan Alçam/ Kaos GL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ