Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Sabah Gazetesi'nden CHP'ye aday adayı

        Birçok sivil toplum örgütlerinin kuruculuğunu ve başkanlığını yapan 21 yıllık gazeteci, Sabah gazetesi yazarı Cemalettin Gürsoy CHP’den İstanbul Üçüncü Bölge’den milletvekili aday adayı oldu.

        Gürsoy, MHP'den aday adayı olan Sabah yazarı Vedat Bayram'dan sonra aynı gazeteden çıkan ikinci köşe yazarı oldu.

        21 YILLIK GAZETECİ

        Gazetecilik mesleğine 1990 yılında Milliyet Gazetesi’nde başlayan Cemalettin Gürsoy, 1994 yılında Sabah Gazetesi’ne geçti. 17 yıldır Sabah ekonomi servisinde borsa/finans editörü olan Gürsoy aynı gazetede 12 yıldır engelliler mevzuatı üzerine “Engelsiz Koşu” köşesini yazıyor. Tüm bu işlerinin arasında sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapıyor.

        Gürsoy'un kendisi de bir ortopedik engelli. 8 yaşında yanlış tedavi sonrası sakat kalan Gürsoy, 17 ameliyat sonrası koltuk değneklerinden kurtulmayı başarmış. Engellilerin sorunlarına çözüm için Gürsoy ilk önce zihinsel engellilere hizmet veren Özel Çocuklar Derneği'nde göreve başlamış. Gürsoy daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkez yöneticiliği gibi sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlenmiş. Halen Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı olan Gürsoy, engellilerin yasal haklarını korumak için Engelli Hakları Derneği başkanlığını da yapıyor.

        MERSİNLİ AİLENİN DRAMI

        Kendisini en çok etkileyen yazısının Mersinli bir ailenin hikâyesi olduğunu belirten Gürsoy "Gördüklerim tam bir dramdı. 3 özürlü kız çocuğu tecavüze de uğradıkları için saldırganlaşmış, aileleri de onları ağaca bağlamıştı. Yer olmadığı için de rehabilitasyon merkezi onları kabul etmiyordu. Yazdim ve yetkililerden konuyla ilgilenmelerini istedim. Şimdi çocuklar emin ellerde, tedavileri de yapılıyor" diye anlatıyor.

        “Engelli sorunlarını aşmak için bu kez siyasi kulvarda engelsiz koşuya hazırım” diyen Gürsoy İstanbul 3’üncü Bölge’den Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ