Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya 15 yaşındaki kızın evlenmek için başvurduğu 'Su Gibi' programından açıklama

        Fox TV'de yayınlanan 'Su Gibi' programına katılan 15 yaşındaki bir kıza 45 yaşında bir talip çıkması ile ilgili haberlere programın yapım şirketinden açıklama geldi.

        Yapım şirketinin Medyatava'ya yolladığı açıklama şöyle:

        Türkiye’nin en saygın evlendirme programı olan Su Gibi, 4 yıldır hafta içi hergün Fox ekranlarından canlı olarak yayınlanmaktadır. 300’den fazla çifti sıcak bir yuva sahibi yapan Su Gibi, her gün yeni yuvalar kurmaya devam etmektedir.

        Bazı internet sitelerinde ve gazetelerde Su Gibi hakkında çıkan, “15 yaşında bir kızın karşına 45 yaşında bir adam çıkardılar” ibaresi hepimizi sarsmıştır. Su Gibi ailesi olarak bir genç kız tarafından kandırıldığımızı üzülerek belirtiriz.

        Olayda sözü geçen Sultan Hanım, kendi isteğiyle programımıza katılmıştır. Kendisine kimliği sorulduğunda evden acele çıktığı için kimliğini evde unuttuğunu söylemiştir.

        Dış görünüş itibariyle de 18 yaşından büyük gösteren Sultan Hanım,evlilik isteğini yazılı ve sözlü olarak defalarca beyan etmiştir. Kimliğini evde unuttuğunu söyleyen Sultan Hanım, programa katılabilmek için kendi el yazısıyla 18 yaşını doldurduğunu ve ailesinin izniyle programa katıldığını beyan etmiş ve altına imzasını atmıştır.

        Kendi el yazısıyla yazıp imzaladığı formdan sonra tüm katılımcıların rutin olarak doldurduğu Su Gibi katlım formunu da 18 yaşını doldurduğunu belirterek imzalamıştır. Sultan Hanım 18 yaşında olduğunu, yine de anne ve babasının da izni dahilinde programa katıldığını defalarca dile getirmiştir.

        Sultan Hanım sunucumuz Songül Karlı’nın “Daha çok gençsin” sözleri üzerine 18 yaşını doldurduğunu ve evlenmeye hazır olduğunu canlı yayında bir çok kez belirtmiştir.

        Konuyla ilgili kanıt niteliği taşıyan yazılı ve görsel belgeler kayıtlarımızda mevcuttur ve gerekli merciilere iletilmiştir.

        18 yaşını dolduran her vatandaş programımıza katılabilir ve istediği kişinin karşısına talip olarak çıkabilir.

        Ne var ki SultanHanım’ın yalan beyanları ve kendi el yazısıyla yazıp altına imzasını attığı formlar çirkin bir şekilde kandırılmamıza neden olmuştur.

        Türkiye’nin en çok evlendiren programı Su Gibi’de böyle talihsiz bir olayın tekrar etmemesi için gereken tüm önlemler alınmıştır.

        Saygılarımızla;

        Global Prodüksiyon

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ