Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Aşkı oyunculuğa tercih ettiler! GALERİ

        GAZETE HABERTÜRK / OYA DOĞAN

        Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) araştırmasına göre Türk halkı günde ortalama 5 saatini televizyon karşısında geçiriyor; dizilerle sosyalleşiyor. Birbirlerine Meltem’in Haluk’la çekişmesi, Ezel’in Eyşan’ı mı yoksa Bade’yi mi seçeceğini, Hürrem’in saray entrikalarını, Ali Kaptan’ın kötülüklerini anlatıyor. Birçoğumuzun hayatımızdan kesitler bulduğu televizyon dizileri bir süre sonra ise hafızalarımızda tatlı anekdotlarıyla kalıp, yitiyor.

        Büyülü kutu her şeyi o kadar kısa sürede öğütüyor ki, bir dönem birlikte gülüp, ağladığımız dizi yıldızlarının akıbetini, hayatlarımızdan çıktıktan sonra anımsıyoruz. Bu yazı dizisinde, ailemizin neredeyse bir ferdi haline gelen, ekranın sunduğu şöhretle parlayan eski dizi yıldızlarını okuyacaksınız. Uğruna gözyaşı döktüğümüz, replikleriyle kahkahalara boğulduğumuz hayatın içindeki kahramanların şimdi nerede olduğunu ve neler yaptıklarını anlatacağız.

        DİZİ FİLMLERDEN EL ETEK ÇEKTİLER

        Aslında stilist olmak istiyordu ama çevresinin baskısıyla 1998 yılında Star TV Güzellik Yarışması’na girdi ve birinci oldu Zeynep Tokuş. Hayatı da o gece değişti. Bir anda yapımcılardan oyunculuk teklifi almaya başladı. Artık hayallerini yeniden düzenlemesi gerekiyordu. Oyunculuk uğruna mankenlik yapmadı ve Kenan İmirzalıoğlu’yla başrolünü oynadığı “Deli Yürek” dizisine “varım” dedi.

        Dizi, kısa sürede fenomen oldu. Tokuş da başarı sarhoşluğu yaşamaya başladı. Ancak yapımcı Bülent Helvacıoğlu’na âşık olup evlenme kararı alınca oyunculuğa ara verdi. Eşinden boşanma kararı alınca da yine kürkçü dükkânına, yani oyunculuğa döndü. “Çocuklar Duymasın” dizisinde Meltem karakterini canlandıran Pınar Altuğ, eşi Umut Elçioğlu askerdeyken yasak bir ilişki yaşadığı iddia edilince dizi kadrosundan çıkarıldı. Eşinden yeni boşanmış olan, masum yüzlü Zeynep Tokuş, oyunculuğa dönüşünü Meltem karakteriyle yaptı. Ancak seyirci yeni Meltem’i kabul etmedi. Tokuş bu başarısızlığı yaşarken jinekolog Alp Nuhoğlu’yla aşk yaşıyordu. Birlikteliğini kısa sürede evlilikle taçlandırdı ve dizilere yine ara verdi.

        İSTİKRARLI OLAMADI

        2007 yılında bu defa “Buzda Dans” yarışmasıyla karşımıza çıktı Tokuş. Buz pateninde istediği başarıyı yakaladı. Dansı ve estetik görüntüsüyle kısa sürede izleyicinin gönlünde taht kurdu. Ancak bu defa da adı partneri Robert Beauchamp’la anılmaya başlandı. Ortaya atılan iddiaların ardından ‘Buzda Dans’ın şampiyonu Tokuş, iki yıl sonra eşi Alp Nuhoğlu’ndan da boşandı. İki çocuk annesi Tokuş, o yıl “Ayrılık” dizisinde Tehmine karakterini canlandırdı. Ancak oradaki rolü de kısa sürdü.

        Tokuş’un özel hayatı hep mesleğinin ensesinde oldu. Aşkı için mesleğine sırtını dönen oyuncu, istikrarı yakalayamadı. Tokuş’un reytingi de oyunculuğu nedeniyle değil hep özel hayatıyla yüksekti. O nedenle büyük yapımların aranılan yüzü olamadı. İki yıl önce eşinden boşandıktan sonra Bebek’te bir butik açtı ve basından uzak kalmayı tercih etti.

        BORAN AĞA'YLA YILDIZI PARLADI

        Annesinin desteğiyle bir mankenlik ajansına kayıt yaptıran Alakurt, 2001 yılında Best Model Of Turkey seçildi. Yakışıklı model, aynı yıl dünya ikincisi oldu. Bir anda yapımcıların aradığı jön koltuğuna da oturdu. Oyunculuğa “Kırık Ayna” dizisiyle başladı. Ama asıl çıkışını Cansu Dere’yle rol aldığı “Sıla” dizisiyle yaptı. Boran Ağa karakteri bir anda kadınların gözdesi oldu.

        Alakurt, “Sıla”da yarattığı hayran kitlesini “Adanalı”ya taşıdı. Ancak dizinin senaryosu ile oyuncu kadrosunun sürekli değişmesiyle istenilen reytinglere ulaşılamadı. Geçtiğimiz yıl “Adanalı”yla final yaptı. Alakurt da bir daha ortalarda görünmedi. Bu arada gelen teklifleri değerlendiren Alakurt, önümüzdeki sezon bir mahalle dizisi olan “Reis”le ekranlara dönecek.

        AŞKI İÇİN BIRAKTI

        Cihan Ünal’ın büyük kızı Irmak Ünal, Amerika’da yönetmenlik eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye döndü. Ünal’ın Türkiye’deki ilk projesi gençlik dizisi “Kampusistan” oldu. Güzel oyuncu daha sonra Özcan Deniz ve Naz Elmas’ın başrollerini oynadığı “Haziran Gecesi”nde rol aldı. Artık zaman Irmak Ünal’ındı ve her yıl en çok konuşulan projelerin içinde onun adı vardı.

        Ünal, daha sonra “Nehir”, “Ah İstanbul”, “El Gibi” ve “Arka Sokaklar” dizilerinde rol aldı. Her projede adı aşk iddialarına karışıyordu ama o iki yıl önce eski sevgilisi Emre Karabacak’la barıştı ve ekranlara uzak kaldı. Ünal, geçtiğimiz eylül ayında Karabacak’la evlendi. Bir ay önce anne olan Ünal, kızına kötülüklerden uzak, saf anlamına gelen Kayla adını verdi ve bir süre daha ekranlarda olmama kararı aldı.

        ÇOCUĞU İÇİN ARA VERDİ

        “Çemberimde Gül Oya” dizisinde canlandırdığı Yurdanur karakteriyle fark edilen, daha sonra “Kırık Kanatlar”da Nazlı, “Yol Arkadaşım”da Ayla karakterine hayat veren Özge Özberk, iki yıldır ekranlardan uzaktı. 2007 yılında işadamı Hayim Sadioğlu’yla evlenen Özberk, düğünün ardından soluğu “Yol Arkadaşım” dizisinin setinde aldı.

        Geçtiğimiz yıl Leo adında bir erkek çocuğu dünyaya getiren güzel oyuncu, çocuğu büyürken yanında olup ilgilenmek istediği için dizilere ara vermişti. Bu ay “Canım Babam” dizisiyle ekranlara döndü.

        KOZMETİK FİRMASI AÇTI

        “Şehnaz Tango’nun Nurşen”i, “Beşik Kertmesi’nin Yağmur”u Ayşe Tolga, kariyerinin zirvesindeyken 9 yıl önce oyunculuğu bıraktı. Tolga, oyunculuğun tutkuyla yapılması gerektiğini ve mesleğe kendisini yüzde yüz teslim edemediğini dile getiriyor. Oyunculuğun çok zaman aldığını, bir projede yer almak için kulisler yapılması gerektiğini anlatan Ayşe Tolga, 2007 yılında “Aisha” adını taşıyan bir kozmetik firması kurdu.

        Eşi Marsel Eskinazi’yle uzun yıllardır çok mutlu bir evlilik yaşayan Tolga, iki yıl önce de anne oldu. Kızına Can Yael adını koyan Tolga, sadece çok beğendiği sinema filmlerinde rol alma kararı aldı.

        KIZI SELİN İÇİN DİZİLERDEN KOPTU

        “İnce İnce Yasemince”, “Bir Demet Tiyatro”, “Tatlı Kaçıklar” dizileriyle adeta ekranlarda büyüdü Pelin Körmükçü. Beş yıl önce bir anda ortadan kayboldu. Rafi Moreno’yla büyük bir aşk yaşamaya başlayan başarılı oyuncu, üç yıl önce de anne oldu ve ekranlardan tamamen elini ayağını çekti. Kızı Selin’i büyürken izlemek ve anneliği doyasıya yaşamak için gelen teklifleri reddettiğini söyleyen Körmükçü, bir yerlerde hata yaptığına inanıyor.

        YAPIMCI UCUZA YÖNELDİ

        Sektörden uzak kaldıkça unutulduğunu ifade eden Körmükçü, “Sakin bir yaşam sürüp, kimseyle kavga etmeyince gündemden düşüyorsunuz” diyor. Yapımcıların son dönemlerde edebiyat uyarlamalarına yöneldiğini ve kendisine 10 lira ödeyeceğine 3 lira ödeyip öpüşme sahnelerinde rol alacak gençleri tercih ettiğini söylüyor.

        YEDİ YILDIR DİZİLERDE YOK

        Türkiye’nin en iyi oyuncularından biri Şevket Altuğ. “Perihan Abla” dizisinin Sakar Şakir’i, “Süper Baba”nın Fiko’suydu Şevket Altuğ. O aslında hepimizin babasıydı. Ekranlardan uzaklaştı ama seyirci onu hiçbir zaman unutmadı. Yaklaşık yedi yıldır dizilerde rol almayan başarılı oyuncu, yılın büyük bir kısmını Bodrum ve Datça’da geçiriyor.

        Yunan Adaları’nı geziyor. Ekranlarda birbirine benzeyen diziler olduğunu düşünen oyuncu, “Yıllarca çok kaliteli işlerde olmak için çabaladım. Şu saatten sonra herhangi bir diziye girip karizmayı çizdirmem” diyor. Ancak Perran Kutman, Şener Şen gibi önemli isimlerin rol alacağı ve beğeneceği bir dizide rol alabileceğini söyleyerek oyunculuğu bırakmadığının da sinyallerini veriyor.

        MÜZİK İÇİN DİZİLERİ BIRAKTILAR

        “Gurbet Kadını” dizisinde Hakkı olarak tanıdık Timuçin Esen’i. Doğulu şivesi, sert bakışları ve yaptığı kötülüklerle kısa sürede nefretimizi kazandı. Birkaç yıl sonra “Hırsız Polis”le bu defa İstanbullu, idealist, akademili Çınar komiser olarak karşımıza çıktı. Özlem Düvencioğlu ve Uğur Yücel’le birlikte rol alan başarılı oyuncu, romantik tavırları ve Mavi’ye olan büyük aşkıyla kadınların da gönlünde taht kurmayı başardı. Hiçbir zaman hayatını deşifre etmedi. Medyayla arasına hep mesafe koydu.

        Dizi bitince Esen de ortadan kayboldu. Hep iyi aktör olarak anıldı. İki yıl önce bir bardan çıkarken gazetecilerle arasında çıkan tartışma büyüyünce uzun süre oyunculuğundan çok bu tatsız olayla gündeme geldi. Bu olaydan birkaç ay sonra “Kapalıçarşı” dizisinde şarkı söyleyen adam olarak kendisini gösterdi. Bu rol Timuçin Esen’in hayatında yeni bir sayfa açtı. İki yıl boyunca ekranlardan uzak kalan ve barlarda sahne alan Esen, önceki ay “Mayhoş” adında bir albüm çıkardı. Oyunculuğun ve müziğin aynı anda yürümeyeceğine inanan başarılı oyuncu, “Yönetmenlik eğitimi aldım ama oyunculukla sektöre adım attım. Müzik, hayatımda hep vardı ancak zamanı gelmemişti. İki yıldır müziğe odaklandım ve 14 şarkıdan oluşan ‘Mayhoş’u çıkardım. Oyunculuğu bırakmadım ama müzik için ara verdim” diyor.

        ÖNCE OKUL SONRA DİZİ

        5 yaşından beri İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu’nda görev alan Yıldız Asyalı, Haluk Bilginer'le birlikte kamera karşısına geçtiği “Eyvah Babam” dizisiyle gençlerin sevgilisi oldu ve sevilen dizinin devamı niteliğinde çekilen “Eyvah Kızım Büyüdü”yle ekranlardaki yerini perçinledi.

        Perran Kutman‘ın Afet öğretmen karakteriyle hayatımıza girdiği “Hayat Bilgisi”nde Rüya karakterini canlandırdı. Müzik kariyerine ağırlık veren ve MP3 adında bir grup kuran Asyalı, üç yıldır dizilerden uzak. Asyalı, şu anda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitimine devam ediyor ve okulunu bitirmeden ekranlara dönmeyi düşünmüyor.

        ANNE MESLEĞİNE DÖNDÜ

        Şarkıcı Leman Sam’ın büyük kızı Şevval Sam, yeşil gözleri, beyaz teni, buğulu sesi ve oyunculuğuyla kısa sürede herkesi kendisine hayran bıraktı. 1993’te “Süper Baba” dizisinde canlandırdığı Deniz karakteriyle oyunculuğa adım atan Sam, “Feride” dizisiyle televizyonda kalıcı olacağının da sinyallerini verdi.

        Hep iyi jönlerle kamera karşısına geçen güzel oyuncu, özellikle 2002 yılında bir televizyon fenomeni haline dönüşen “Gülbeyaz” dizisiyle en büyük çıkışını yakaladı. Bu başarılar Şevval Sam’ı anne mesleği olan müzikten uzak tutmaya yetmedi. Sam, üç yıl önce ekranlara ara verip, sahnelere yoğunlaştı. Annesi Leman Sam’la konserler veren güzel oyuncu, artık sadece sinema filmlerinde rol alıyor.

        DİZİ SÜRELERİNİ PROTESTO EDİYOR

        “Ayrılsak da Beraberiz” dizisinde canlandırdığı Berna karakteriyle sevilen Janset, daha sonra “Yarım Elma”da Yonca’yla seyircinin gönlünü fethetti. Ancak başarılı oyuncu yedi yıldır dizilerde sadece konuk oyuncu olarak rol alıyor. Sigortasız çalıştırılmaktan, dizi sürelerinin uzunluğundan dertli olan Janset, kendisine bir teklif geldiğinde artık ilk olarak senaryonun kaç sayfa olduğunu sorduğunu söylüyor.

        “Dizilerin 90 dakika sürmesini protesto ediyorum ve gelen teklifleri reddediyorum. Beni arayan yapımcıya konu yerine senaryonun sayfa sayısını soruyorum. ‘Ayrılsak da Beraberiz’ 25 dakika, ‘Yarım Elma’ 45 dakikaydı. Reyting sıralamasında ilk 10’a giriyorlardı ve kanallarına para kazandırıyorlardı. 90 dakika iş bilmezlikten geliyor. Kimse ses çıkarmıyor. Ama ben bunu protesto ediyorum” diyor.

        'KARA MELEK' 'ALİYE' OLMUŞTU

        1996 yılında, yayına girdiği ilk hafta milyonları ekrana bağlayan bir dizi başladı. Bu dizi “Kara Melek”ti... Başrollerini Sanem Çelik ve Ece Uslu’nun oynadığı dizide dört sezon boyunca acı, gözyaşı, cinayet, yalan, ihtiras, aldatma ve entrika bitmek bilmedi. Siyah saçları, yeşil gözleri ve çevirdiği entrikalarla hayatımızda yer etti Kara Melek Yasemin... Hayatın içindeki ‘kötülük’ kavramı, Yasemin’le anılırken, ona hayat veren Sanem Çelik şöhret basamaklarını tırmanıyordu.

        Dizinin final yapmasının ardından Sanem Çelik pek çok dizide rol aldı ama hiçbiri “Kara Melek” kadar ses getirmedi. Taa ki 2004 yılında Nejat İşler ve Halit Ergenç’le başrolünü oynadığı “Aliye”ye kadar... Aliye, evli ve iki çocukluydu. Zengin bir ailenin geliniydi. Eşi tarafından aldatılan “Aliye”nin dramı seyirciyi ekrana hapsederken, bu büyüyü Sanem Çelik ve dizinin evli yönetmeni Kudret Sabancı’nın Hayrola Çay Bahçesi’nde öpüşürken görüntülenmesi bozdu. Bu yasak aşk Sanem Çelik’in adeta sonunu hazırlamıştı. Dizi birkaç ay sonra bitti. Çelik de soluğu Amerika’da aldı. Töre mağduru Güldünya Tören’in hayatını anlatan “Güldünya” dizisinde rol aldı.

        ŞİMDİ LOS ANGELES'TA

        Çelik bu defa kadınların sesi olmuştu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve dizi beş bölümün ardından yayından kaldırıldı. Bu işin faturası da Sanem Çelik’e kesildi. Yasak aşkın laneti üç yıl sonra yine karşısında duruyordu. Bu olaydan sonra Çelik adeta sırra kadem bastı.

        Los Angeles’a yerleşen ve resim yapmaya başlayan güzel oyuncu yakında bir sergi açmaya hazırlanıyor, “Beni Türkiye’ye döndürecek kadar heyecanlandıran bir projeyle karşılaşmadım” diyor.

        'AŞK OYUNU' İLE İSİM YAPTI

        2000 yılında henüz 15 yaşındayken katıldığı Elite Model Look Yarışması’yla fark edildi Yasemin Ergene. Üç yıl sonra da Miss Turkey Yarışması’na katıldı. Kısa bir dönem modellik de yaptı. Ancak Tekirdağ Mürefte’de liseyi tamamlayan Ergene’nin hayali oyuncu olmaktı.

        Bu idealle soluğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde aldı. Oyunculuğa “Koçum Benim” dizisiyle adım attı. Ama asıl çıkışını 2005 yılında şarkıcı Kerem Cem’le başrolünü oynadığı “Aşk Oyunu” dizisiyle yaptı. Sahte bir evlilik yaşayan ancak daha sonra birbirlerine deliler gibi âşık olup kavuşamayan Sarp ve Ekin’in hikâyesi Yasemin Ergene’yi kısa sürede dizilerin popüler oyuncularından birisi haline getirdi.

        EKONOMİ EĞİTİMİ ALIYOR

        “Aşk Oyunu”nun ardından bu defa “Grey’s Anatomy” dizisinden ekrana uyarlanan “Doktorlar” dizisinde başrol oynadı. Üç sezon boyunca Ela Altındağ karakterine hayat veren güzel oyuncu bu defa da âşık olduğu Levent’e kavuşamıyordu. Dizilerde gözyaşı döken güzel oyuncu, mutlu aşkı Anadolu Holding’in veliahtı İzzet Özilhan’da buldu. Bu aşk onun hayatını da değiştirmeye başladı. Önce öpüşme sahnelerinde yer almayacağını açıkladı. Ardından da “Doktorlar” dizisinden ayrıldı. Şimdi ise Bilgi Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ