Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Yalan Dünya

        Röportaj: Oya Doğan / HT MAGAZİN

        Avrupa Yakası’nınmimarı Gülse Birsel’in yeni dizisi ‘Yalan Dünya’ başlar başlamaz gündeme bomba gibi düştü. Dizide her karakterin başka bir fanı var. Ancak sesiyle herkesi etkilemeye çalışan Çağatay ve üçkâğıtçı yönetmen Tufan kısa sürede herkesin diline düştü.

        Çağatay’a hayat veren tiyatro sanatçısı Hakan Meriçliler ve Tufan’ı canlandıran Tuna Orhan önceki akşam Bloomberg HT’de yayınlanan ‘Yerli Dizi’ programıma konuk oldular.

        İkisi de, hayranlarının tepkisine şaşırıyor. Bu işte yer almaktan dolayı çokmutlular ve sete koşa koşa gittiklerini söylüyorlar. Önümüzdeki bölümlerde izleyicileri çok büyük sürprizlerin beklediğini söyleyip “Gülmeye hazır olun, çok komik bölümler geliyor” diyorlar.

        ‘Yalan Dünya’ya nasıl dahil oldunuz?

        Tuna Orhan: Avrupa Yakası bir oyuncu olarak “Neden ben yokum?” dediğimbir diziydi. Niyet doğru işlemiş ki, Yalan Dünya’da birlikte çalışıyoruz. Gülse Birsel dizi için görüşmek istedi. İyi de anlaştık. Yalan Dünya benimsadece iş olarak baktığımbir dizi değil. Sete giderken ayaklarım geri geri gitmiyor. HakanMeriçliler: Diziden haberimyoktu. Maçka’da bir kafede otururken uzaktan Gülse Birsel’i gördümve “Biz neden birlikte çalışmıyoruz?” dedim. Ardındanmenajerimi aradım. Yani ilk atak benden geldi. Kan tuttu, doku uyuşması oldu.

        ‘Yalan Dünya başlayalı sadece bir ay oldu, herkes sizin taklidinizi yapmaya başladı. Siz bu kadarını bekliyormuydunuz?

        Orhan: ‘Elveda Rumeli’ rol aldığımuzun soluklu bir diziydi. O bittikten sonra üç farklı dizide oynadım. Ama sokakta yürürken hâlâ insanlar bana “Terzi Hasan” diye sesleniyordu. Demek ki, ‘Elveda Rumeli’den sonra yaptığımüç tane dizi, oyunculuğumaçısından çok kayda değer değilmiş. Benmarkayı değiştirememişim. Fakat ‘Yalan Dünya’nın ikinci bölümü yayınlandıktan sonra bana “yönetmenim” ya da “Tufan” diye hitap ediyorlar. Marka böyle bir şeydir. Meriçliler: Tiyatroda “Rolün büyüğü küçüğü olmaz” derler. Bu tiyatroda büyük bir palavra. Ama ekranda çok doğru. Gülse Birsel beni hiç görmeden inanılmaz bir olanak sundu. Dostoyevski ve bütün büyük yazarlar kumarbazdır. Gülse Hanım, ekranda deneyimim çok olmamasına rağmen beni alarak kumar oynadı. Orhan: Yalan Dünya’da işin yükünü çeken oyuncular var. Ama bu dizide başrol yok. Çünkü her seyreden kişinin kendisine göre bir başrolü var. Meriçliler: Çok doğru.

        Peki, oyuncu dünyası gerçekten yalanmı?

        Orhan: Sektörde çok fazla uzun süre devam eden arkadaşlıklar olmuyor. O nedenle sektörde bir vefasızlık varmış gibi görünüyor. Ama asıl sisteminmesleğe vefasızlığı var. Seyirci sizi hemen unutabiliyor. Devlet nezdinde birmeslek olarak görülmüyorsunuz.Mahkemelerde şahitliğiniz bile neredeyse oyuncu olduğunuz için sayılmıyor. İtibarsız birmeslek grubu olarak algılanıyoruz. Bence vefasızlıkmesleğin kaderinde var. Meriçliler: Dizi çekerken bir oyuncu arkadaşınızın atıldığı haberi geliyor ama siz hiçbir şey olmamış gibi işinize devamediyorsunuz. O “mış” gibi yapma hali sakil duruyor. Kişiliklimi davranmak gerekiyor, bilinmez ama gerçekten yalan dünya be Oya’cım...

        Tufan ve Çağatay karakterlerine hazırlanırken zorlanmadığınızı düşünüyorum... Orhan: Etrafınızda o insanlardan çok olunca rolü çıkarmaya zorlanırsınız. Başbakan bir tane, onu oynamak kolaydır. Tufan benimen çok zorlandığımroldü. Çünkü etrafımızda çok var.

        ‘YÖNETMEN İSTEDİĞİNE ASILIR’

        Dizide “Başrol oyuncusu başrol oyuncusuna asılır” diye bir sahne vardı. Galiba doğru bu. Hep başrol oyuncuları aşk yaşıyor...

        Orhan: Şartlar onu gerektiriyor demek ki... Figürasyona gelen kişi başrol oyuncusunun odasına giremez. Peki, yönetmen kime asılır? Meriçliler: Yönetmen sınırsızdır, aklına estiği kişiye asılır. (Gülüyorlar)

        Bizi dizide neler bekliyor?

        Orhan: Daha çok güleceğimiz kesin. Meriçliler: Şiddetle artıyor. Altıncı bölümü okuduğumzaman daha iyi anladım. Gülse Birsel’in çok iyi bir yazar olduğunu düşünüyorum. Tiyatro yazarı olsaydı Haldun Taner olurdu.

        Rutkay Aziz’i taklit edenleri oynuyorum

        Çağatay’ı oynarken Cihan Ünal, Rutkay Aziz ve Çetin Tekindor’dan esinlendiğiniz söyleniyor. Doğru mu?

        Meriçliler: Bu isimler çok önemli ve başarılı oyuncular. Adlarının desturla anılması lazım. Onlar özel hayatlarında poz vermezler, sesleri öyle sadece. Oysa Çağatay, mesleki başarısı olmayan bir karakter ama bu isimleri taklit ediyor. Etrafınıza bakarsanız zaten bu oyunculara öykünüp, hayatta oynayanları görürsünüz.

        Orhan: Bir milyon kişiye rastlarsınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ