Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası Erdoğan Reuters muhabiriyle tartıştı

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Afrika gezisi öncesinde Reuters muhabiri Birsen Altaylı’nın sorusu ve Erdoğan’ın bu soruya verdiği sert cevap büyük yankı uyandırdı.

        Erdoğan kendisine Taksim'deki olaylarla ilgili soru soran muhabire, "Siz işte buradan Reuters'ı böyle bilgilendiriyorsunuz. Türkiye'de bütün fiziki şartları ile eğitim meselesini en ideal seviyeye getiren derslikler açan, bunun yanında üniversitelerde harçları kaldıran bir sistemi biz kurmuşuz." şeklinde cevap verdi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas gezisi öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan kendisine soru soran Reuters muhabirine soru ile karşılık verdi. Muhabir Birsen Altaylı Başbakan'a şu soruyu sordu: "Gezi Parkı ile başlayan olaylar hükümete karşı başlayan bir muhalefet gibi algılanıyor. Sizin bu olaylara karşı olan toplumdaki bu hareketi küçümser bir tavırda olmanız kitleleri daha fazla öfkelendirdiği şeklinde yorumlar var. Siz buna katılıyor musunuz. Herhangi bir yumuşatıcı bir tavır içine girecek misiniz?"

        Erdoğan da kendisine soru soran muhabire, "Yumuşatıcı ifadeler ne olabilir? Bunu bana öğretirseniz, ona göre konuşurum. Bütün toplum demeyin. Toplumu suçlamayın. Bir kısım derseniz aklıma yatar. Bütün illerde bunlar olabilir. Bütün illerde bu ideolojik yapıların uzantıları vardır. Aşırı uçların belli illerde yapılanmaları var. Onlar devreye girmiş olabilir. Burada ne oluyor da böyle bir adım atılıyor? Siz ne mesaj aldınız?" şeklinde karşılık verdi.

        Bunun üzerine kendi aldığı mesajı açıklayan muhabir, "Benim aldığım mesaj; toplumun yarıya yakın bir kesiminin hükümetin uygulamalarından rahatsız olduğu yönünde. Eğitimden tutun, alkol yasaklamalarından herkes kendisi ile ilgili yasağa karşı harekete geçiyor. Alanlarda gördüğümüz insanlar siyasi olarak bir yere bağlı olmayan insanlar. Alanlardaki insanların çoğu CHP'yi de desteklemiyor." şeklinde konuştu.

        Erdoğan da bunun üzerine şunları söyledi: "Şu anda bizim evlerinde zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50'si var. Biz onlardan sabırlı olmasını istiyoruz. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Eğitimde daha önce görülmemiş adımları attığımızdan dolayı mı bu eleştirileri alıyoruz? Eğitime yönelik orada bir pankart mı gördünüz? Siz buradan Reuters'ı böyle bilgilendiriyorsunuz. Türkiye'de bütün fiziki şartları ile eğitim meselesini en ideal seviyeye getiren derslikler açan, bunun yanında üniversitelerde harçları kaldıran bir sistemi biz kurmuşuz. Eğitimle ilgili orada bir tane bir şey görmedim. Alkol yasağı yoktur, düzenlemesi vardır. Fransa'da uygulamalara bak. Orada bu uygulamaların ne denli ileri olduğunu göreceksin."

        TAKİPÇİ SAYISI PATLADI

        Birsen Altaylı’nın Başbakan Erdoğan’a sorduğu soru sonrasında ise ilginç bir gelişme yaşandı ve basın toplantısı başlamadan önce 195 olan twitter’daki takipçi sayısı birden 15 bine, ve sonrasında 50 bine yükseldi.

        Bu arada Birsen Altaylı, Twitter'ın dünya gündeminde 2. sıraya yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ