Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler ''Beni 300 Spartalılardan biri sandılar''

        Öykü Naz ŞENSES / HT MAGAZİN

        Aşk Bir Hayal ve Dedektif Memoli dizileriyle adından söz ettiren 2007 Best Model ikincisi Emre Kızılırmak, oyunculuk hikayesi ve yeni filmi Peri Masalı hakkında HT Magazin'e konuştu.Bir yıl önce yayınlanmadan kaldırılan 'Atlılar' dizisinin çekildiği yer olan Bulgaristan'a giden Emre Kızılırmak, yan platoda çekilen 300 Spartalı filmi setinde 300 Spartalı'dan biri sanıldığını söyledi.

        Küçüklüğünden beri hayalini kurduğu oyunculuğa ulaşmak için pes etmeden çalıştığını söyleyen Kızılırmak, oyunculuk dışında da pek çok meziyete sahip. Sporun kattığı vücudu ve 1.93 boyuyla savaşçıları anımsatan 30 yaşındaki oyuncu, 'Atlılar' dizisinin çekimleri için gittiği Bulgaristan'da başına gelen ilginç anıyı şu sözlerle anlatıyor, ''300 Spartalı'nın çekildiği plato, bizim hemen yan platoydu. Birgün ziyarete gittiğimde biri beni 300 Spartalı'dan biri sanıp, ''Sen hala üstünü giyinmedin mi?'' diye azarlamıştı.''

        Oyuncu olmak için çok çabaladığınız biliniyor. Neler yaptınız uğruna?

        Eskişehir'de öğrenciyken İstanbul'a reklam ve katalog çekimleri için gelip gitmeye başladım. Oyunculuk küçüklüğümden beri yapmak istediğim bir şeydi. Bir adım atmak için Eskişehir Odun Pazarı Belediyesi'nin tiyatrosunun sınavlarına girdim ve kazandım. Bu arada İstanbul'a gidip gelmeye devam ettim. 24 yaşındayken halam Best Model yarışmasına benden habersiz fotoğraflarımı yollamış. İstanbul'dayken elemelere çağrıldım, seçildim ve ikinci oldum. Daha sonra 2008 yılında Güney Kore'ye Manhunt International Contest'e katılmak için gittim ve en iyi podyum modeli seçildim. Sonrasında Erler Film benimle görüşmek istedi. Birkaç deneme çekiminden sonra birçok aday arasından beni seçtiler. Sonunda Mardin'de Aşk ve Hayal dizisiyle oyunculuğa ciddi bir adım attım.

        Best Model yarışmasının kariyeriniz üzerinde etkisi var mı?

        Best Model olmasaydı, ben yine oyuncu olmak için kapıları aşındırmaya devam edecektim. Zaten üniversite yıllarımda tiyatrolar, oyunculuk okulları, workshoplar için vaktimi ayırıyordum. Mesela Slovenya'da bir sene okudum. Orada konservatuvarın herkese açık olan derslerine girmek benim tercihimdi. Bunu kimse bilmez.

        ''MİLLİYETÇİ DUYGULARI KABARIK BİRİYİM''

        Manhunt International Contest'de size misyonerler tarafından dininizi değiştirmeniz şartıyla bir takım vaatlerde bulunulduğu söyleniyor? Doğru mu bu?

        Böyle bir şey yaşadım ama biraz abartılmış bir haber. 'Dinini değiştirirsen ancak...' diye bir şey yok. Ama her dinde olduğu gibi onların da misyonerleri var ve dinlerini empoze etmeye çalışıyorlar. Ama ben bütün dinleri biliyorum ve bizim kitabımızın en son gelen, en gelişmiş kitap olduğuna inanıyorum. Biz zaten onların bilgilerine daha fazla eklenmiş şekilde sahibiz. Onlara da cevabım ''Biz kendi milletimizi, devletimizi, bayrağımızı bu tür ufak şeyler için hiçe sayacak değiliz'' olmuştu. Türkiye'nin tarihine, halkın göstermiş olduğu kahramanlıklara bakarak, bize bu soruyu zaten hiç sormamış olmaları gerekiyordu. Milliyetçi duyguları kabarık biriyim.

        Basketbol geçmişiniz var. Sporla nasıl tanıştınız?

        Babam klüp antrenörüydü. Klübe beni sık sık götürürdü. Onun sayesinde 6 yaşında basketbol oynamaya başladım. İzmir'de DSİ, İzmirspor, Balçova Belediyesi, Tuborg gibi birçok kulüpte oynadım. Ama üniversite için Eskişehir'e gittiğimde orada şartlar yeterli olmadığı için basketbolu bırakmak zorunda kaldım. Liseden sonra hobi olarak yapmaya devam ettim.

        ''HERKES KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ SÜPÜRSÜN''

        Bir röportajınızda babanızla İzmir'de ücretsiz basketbol kursu verdiğinizi söylemişsiniz. Nasıl bir çalışma içindesiniz?

        İzmir Seferihisar'da babamla benim 'Kızılırmak Spor Kulübü' adlı bir basketbol okulumuz var. 6-12 yaş grubu çocuklara ücretsiz eğitim veriyoruz. Ben sadece İzmir'e gidebildiğim zamanlarda çocuklarla ilgilenebiliyorum. Onun dışında babam ilgileniyor. Bu çalışmaları yakında Sivas'ın Gemerek ilçesine de taşımayı planlıyoruz. Kütüğümüz Sivas'a bağlı. Oradaki çocuklara da ulaşmak istiyoruz. 'Herkes kendi kapısının önünü süpürsün' söylemi vardır ya, biz kendi kapımızın önünü süpürüyoruz. İnsanlar da bundan bir şeyler çıkararak kendi kapısının önünü süpürsün.

        Bir süre önce 'Atlılar' isimli üç bölüm bir Türk dizisi çekilmiş ve rolünüz için bir yıl boyunca gizlilikle kılıç kalkan çalışmaları yapmışsınız. Fakat bir yılın sonunda yayınlanmadan kaldırılmış. Neden vazgeçildi?

        'Atlılar' dizisi Bulgaristan'da üç bölüm çekildikten sonra yayınlanmadan kaldırıldı. Star iç yapımlarıyla Adam Film'in ortaklaşa üstlendiği bir projeydi bu. Kendi aralarında bazı konularda anlaşamadılar. İki haftalık bir ara verdiler çekimlere. Ara verdiklerinde ben bir şeylerin ters gittiğini anlamıştım. Bir daha da geri dönmedik zaten. Türkiye'nin filmcilik tarihinin başyapıtlarından biri olmaya aday bir işti. Oyuncu kadrosu müthişti. Çok büyük paralar harcandı. Hollywood filmlerinden eksiği yok, fazlası vardı. 300 Spartalı'nın çekildiği plato, bizim hemen yan platoydu. Arada bir setlerine gidiyordum. Hatta beni 300 Spartalılardan biri sanıp, ''Sen hala üstünü giyinmedin mi?'' diye azarlamıştı biri.

        ''İŞİMDE GÜCÜMDEYİM''

        Evli olduğunuz birçok kişi tarafından bilinmiyor. Özel yaşamın gizliliği taraftarı mısınız?

        Kimseden bir şey saklamadım. Ama özellikle de insanların gözünün içine sokmuyorum özelimi. Magazinden hep uzak kaldım. İlk dizim Mardin'de çekildi. Zaten iki sene boyunca oradaydım. Mardin'in gece hayatı ve magazini olmadığı için gözlerden uzaktım. Daha sonra Dedektif Memoli dizisi çekilirken o kadar yoruluyordum ki, sadece iki saat eve uyumaya gelebiliyordum. İşimde gücümdeyim anlayacağınız.

        Eşiniz ne işle meşgul?

        İngilizce işletmeden yeni mezun oldu. Uluslararası bir şirketle görüşme halinde. Mezun olduktan hemen sonra işe başlamak istemiyor. Geçen sene Anadolu Efes Kulübü'nün amigo kızlarından biriydi. Artık onu da bırakacak.

        Sizi kıskanır mı?

        Eşim kıskanç birisi olsaydı zaten onunla evlenmezdim. Tabii ki birbirimizi kıskanıyoruz her insan gibi. Ama bu normal seyide. Benim hayranlarım olduğu gibi onun da hayranları var. Anadolu Efes Kızları'nında hayranları çoktur bilirsiniz.

        Evlilik hakkındaki düşünceleriniz nedir?

        Kimisi 20 yaşında evlenir, kimisi 50 yaşında. Önemli olan tüm hayatı birlikte yaşayabileceğin kişiyi bulmaktır. Ben buldum o kadını. Biz zaten Sevda'yla beş seneden beri birlikteyiz. Ben dizilere başlamadan önce başlamıştı ilişkimiz.

        ''İYİ Kİ İLK FİLMİM PERİ MASALI''

        Yeni filminiz 'Peri Masalı herkesi ağlatacağa benziyor. Sizin film hakkındaki yorumlarınız nedir?

        Filmimiz bir aşk hikayesinin yanısıra aile içi ilişkileri, çatışmaları da konu alıyor. İnsanların bu filmden kendilerine ders çıkaracakları çok şey olduğunu düşünüyorum. Tectrübeleri, anlayışı, aile bağlarını, her yaşanan anın önemini vurgulayan bir film. Çok duygusal sahneleri var. Ben Emre olarak daha önce hiç yaşamadığım duyguları yaşadım. Sahne bittikten sonra 5-10 dakika hala etkisinden kurtulamadığım sahneler oldu. Şu an düşününce bile tüylerim diken diken oluyor. Çünkü bu hikaye, filmin senaryasonu yazan ve yönetmenliğini yapan Biray Dalkıran'ın yaşadığı gerçek bir hikaye. O, sahne çekildiği esnada vizörün arkasında beni izlerken, ben onu oynuyordum. Karşılıklı çok büyük bir duygu alışverişimiz oldu. Sahneyi oynamadan önce Biray Dalkıran'ın gözlerinin içine bakarak ondan duygu çaldığım çok oldu. İlk sinema filmim Peri Masalı olduğu için çok mutluyum.

        Rolünüz gereği sahnede kendi saçınızı kazıdınız. Neler hissettiniz?

        O sırada kamera karşısında Mert karakterine bürünmüş olduğum için hüzün hissetmedim. Çünkü Mert, saçlarını keserken üzülmüyordu senaryoda. O yüzden çok rahattım. Ama çekim bittikten sonra Emre Kızılırmak olarak aynanın karşısına geçtiğimde, iki seneden beri uzattığım saçlarımın artık yerinde olmadığını görmek beni üzmedi değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ