Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler Fatih harbiye dizisindeki Pelin kim? Dilara Öztunç röportajı

        HT Magazin

        Her hafta cumartesi akşamları SHOW TV ekranlarına gelen Fatih Harbiye dizisinde rol alan Dilara Öztunç, aşkı uğruna her türlü oyunu yapan, hırslı ve güzel sarışın Pelin karakteriyle dikkat çekiyor. Yapımcılığını Koliba Film’in üstlendiği dizide, Neriman’a (Neslihan Atagül) âşık olan Macit’i (Kadir Doğulu) elde edebilmek için çeşitli kulisler yapan Pelin karakteriyle son derece başarılı bir oyun çıkaran Dilara Öztunç hem dizi hem de yeni projelerini anlattı.

        Peyami Safa’nın ölümsüz eserinden uyarlanan ‘Fatih Harbiye’ dizisinde Pelin karakterini canlandırıyorsunuz. Pelin’in delicesine âşık olduğu Macit’i Neriman’dan koparmak için başlattığı tehlikeli oyunlar işe yarayacak mı?

        Bunu henüz ben de bilmiyorum ama işe yarayacak gibi görünüyor. Pelin çok âşık ve hırslı bu oyunların peşinden gidecek ve istediği sonuca ulaşacaktır. Hep üzüldü acı çekti artık o da gülecektir.

        Pelin, dizide zengin bir ailenin iki kızından biri. Karşılıksız bir aşka sizce neden bu derece tutkuyla bağlanıyor? Sizce karşılıksız aşklarda bu kadar ısrarcı davranmak doğru mu?

        Pelin’in Macit’e bu kadar tutku ile bağlanmasının en büyük sebeplerinden biri çocukluğundan beri âşık olması ve diğer önemli etki de ailesinin Pelin’e Macit’i çocukluğundan beri eş olarak göstermiş olması; bu algıyla büyümüş aşkını yaşatmış bir kadından bu kadar ısrarcı olmasını beklemek mümkün. Ancak bunu ben değerlendireceksem kesinlikle karşılıklı olmayan her şey için söylüyorum asla ısrarcı olunmamalı. Her şey paylaşınca güzel, hayat, aşk, sevinç ve üzüntü de.

        Küçük Sırlar ve Elif’in Günlüğü’nün ardından Fatih Harbiye’deki rolünüz hayranlarınızın hoşuna gitti mi? Sosyal medyada Neriman ve Macit arasındaki “sarı gölge ” olarak anılıyor ve tepki topluyorsunuz..Günlük yaşamda sizi gördüklerinde seyircilerden yorum yapanlar oluyor mu?

        İnsanlar Pelin’e kızıyor ancak bir o kadar da seviyorlar çünkü o sadece çok âşık. Yaptığı tüm oyunlar aşkından, sevgisinden, kötü olduğundan değil. Sadece çok ısrarcı olması insanların tepki vermesine neden oluyor ‘Yeter artık Pelin’ dedirtiyor. Ancak Pelin benim çok gözüme girdi. Bu kadar tek bir adama tutkuyla âşık olması ve mücadele etmesi kolay pes etmemesi zor bir şey. Pelin zor olanı seviyor. Onun güçlü durmaya çalıştığı her anını seviyorum. Dışarıda insanlar yanıma gelip “Çok kötüsün” diyorlar ben de onlara “Hayır âşığım” diyorum.

        ‘KAPİTALİZMİN EN BÜYÜK SİLAHI ’

        Set dışında genelde neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

        Sosyal medyadan uzun süre uzak durmaya çalıştım çünkü kapitalizmin en büyük silahı olduğunu düşünüyorum ancak bu savaşı ne yazık ki 2 aydır kullandığım Instagram hesabı ile kaybettim ama teslim olmadım mücadelem içimde devam ediyor. Şunu anladım anne karnından kapitalizmin içine doğduğun dünyadan kaçmak ne mümkün seni her koldan taciz ederken üstelik! Yediğinden, giydiğinden, çevrenden her yerden. O yüzden yaşamaya devam, uyanık kalmayı unutmadan.

        Yeni bir film, tiyatro vb. proje teklifi var mı? Özellikle filminde oynamak istediğiniz yönetmen, birlikte rol almak istediğiniz oyuncular kimler yurtiçinde ve yurtdışında?

        Mezuniyet projemde sahnelediğimiz absürt komedi (Bir Kadın Bir Erkek) bir tiyatro oyunumuz var. Çok sevildi ve ilgi gördü ben de rolümü çok sevdim ve benimsedim inanılmaz keyifli bir iş çıktı en kısa zamanda bu oyunu sahnelemek istiyoruz. Onun dışında bir filmde oynamak çok isterim özellikle Michael Haneke filminde... Ancak bu büyük bir hayal. İnsanlar umut ettiği sürece yaşarlar.

        'İNSAN SEVİNCE KISKANIR'

        Siz de âşık olunca kıskanç ve tehlikeli davranışlar içerisine girer misiniz?

        Asla. Ben asla bir Pelin olamam. Ancak kıskanırım evet insan sevince sevdiğini her şeyden herkesten kıskanıyor ancak tehlike işin başka bir boyutu o beni korkutur. Ben sevgide tehlikeli değil huzur veren olmayı tercih ederim.

        Maltepe Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk okudunuz. Kariyer planlamanızda sırada ne var?Yurtdışında master, oyunculuk eğitimi vb.?

        Geçen sene mezun oldum. Şimdi ilk planım yüksek lisans yapmak ve ilerde hoca da olabilmek. Oyunculuk alanında eğitim vermek çok gurur verici olacaktır.

        Oyunculuktaki idolünüz kim?

        İdolüm şu diyemem birçok iyi oyuncu var ve benim hepsinden ayrı ayrı öğreneceğim şey var bir yolda ilerlerken birçok oyuncunun izlerini takip etmekten yanayım hepsi bana başka pencereler algılar açacaktır. İyi olan tüm oyuncular idolümdür.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ