Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler Dilara Öztunç röportajı, Fatih Harbiye dizisindeki Pelin kimdir? Dilara Öztunç kimdir?

        SHOW TV'nin beğeniyle izlenen dizisi Fatih Harbiye dizisinde Pelin karakterini canlandıran Dilara Öztunç başrollerinde, Kadir Doğulu, Neslihan Atagül, Yunus Emre Yıldırımer'le paylaşan Dilara Öztunç HT Magazin'in sorularını cevapladı

        Fatih Harbiye dizisinin kilit rollerinden biri olan Pelin karakterine can veren Dilara Öztunç hayatı hakkında samimi itiraflarda bulundu.

        Dizinin en önemli karakterlerinden biri Pelin'i canlandırıyorsun. İzleyiciler onu tanıyor ama birçoğu sevmiyor. Pelin'i bir de sizden dinleyelim...

        Pelin çok âşık. Aslında sadece aşkının peşinden gidiyor ve aşkına karşılık bulamadıkça da tutkusundan hırslanmaya başlayıp saplantılı bir âşık oluyor. İzlediğimiz Pelin aslında aşkı için her şeyi yapabilecek bir karakter ve içinde olduğu durum onu intikam almaya itiyor.

        Genelde dizi karakterleri sanatçıların kendileriyle anılır. Pelin'le Dilara'yı kıyaslarsak, Pelin karakteri size ne kadar uzak ya da yakın? Sevdiğiniz ve sevmediğiniz yönleri neler?

        Benim Pelin'le uzaktan yakından bir benzerliğim yok. Pelin, çok kurnaz ve planları olan biri. Ben çok softum kendim için saydamım diyebilirim. Pelin'in sevmediğim bir hali yok, çok seviyor ve aşkı için mücadele veriyor. Gerçek hayatta böyle biri ile karşı karşıya gelsem onu sevmek konusunda bir kez düşünürüm ama bu rolü oynamak bana inanılmaz keyif verdiği için Pelin'i çok seviyorum.

        Dizi ilk bölümden itibaren çok sevildi halen en çok izlenen diziler arasındaki yerini koruyor. Siz bu başarıyı bekliyor muydunuz?

        Kesinlikle bekliyordum. Dizi için henüz görüşme aşamasındayken bile çok iyi sonuçlar alacağımıza ben çok inanmıştım. Öyle de oldu. Tüm seyircilerimize bizi sevenlere tekrar tekrar teşekkürler.

        Sizi ne zaman beyazperdede izleyeceğiz? İlk olarak nasıl bir projeyle izleyici karşısına geçmek isterdiniz?

        Beyazperde en büyük isteğim ancak çok iyi bir işle perdede olmak istiyorum. Beyazperde, benim için dünyaya açılan bir sanat. O yüzden doğru bir proje olması en önemlisi. Hayalimde hep korku filminde oynamak var. Bunun için yanıp tutuşuyorum ama maalesef Türkiye'de komedi gibi çekiliyor. Hayallerime inanılmaz ters düşüyor. Bu durumda artık doğru zaman doğru iş ve şans.

        Mesleğinizle ilgili en büyük idealiniz, düşünüz ne?

        Çok iyi bir oyuncu olmaktan fazlası değil. O zaman mesleğindeki tüm kapılar ardına kadar açık oluyor zaten ve seni hedefleyemediğin kadar büyük yerlere taşıyor.

        Yurtdışında da bir film ya da dizide rol almayı istiyor musunuz? Bu konuda planlarınız var mı?

        Michael Haneke hayranıyım, onun bir filminde oynamak çok isterdim...

        'SET ORTAMI ÇOK KEYİFLİ'

        Dizi çekimleri sizin çok fazla vaktinizi alıyor mu? Set ortamınız nasıl?

        Yapımcımız Ata Türkoğlu, Yönetmenimiz Sadullah Celen, tüm ekip ve oyuncu arkadaşlarımla bir aile gibiyiz. Çekimlerimiz çok keyifli olduğu için zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Set ortamı son derece eğlenceli oluyor.

        Dizi arkadaşlarınızdan en çok kimlerle özel yaşamınızda görüşüyorsunuz? Daha çok hangi mekânlara gitmeyi tercih edersiniz?

        Kardeşim Duygu'yu oynayan Olcay Yusufoğlu ve annemi oynayan arkadaşım Gamze Süner Atay ile görüşüyorum sıklıkla. Genellikle boğaz havası alabileceğim yerlerde oturmayı seviyorum deniz görebilmeliyim.

        'Spordan nefret ediyorum'

        Spor ya da müzik... Profesyonel olarak hangisiyle ilgilenmeyi tercih ederdiniz? Düzenli bir şekilde spor yapıyor musunuz? Hangi tür müzik dinlemeyi tercih ediyorsunuz? Albüm çıkarma, düet yapma vb. hayaliniz var mı?

        Dört yıl bale yaptım sonra üç yıl gibi bir süre yüzdüm ve üç yıl lisanslı voleybol oynadım sonra on yıl hiç spor yapmadım. Spor yapmayı hiç sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama şu anda işim gereği gerektiğini düşündüğümden Pilatese başladım bir sefer gittim ama arkası gelecek gibi. Her tür müzik dinlemeyi seviyorum özellikle Fransızca ve Yunanca şarkılar dinlemeye bayılırım. Albüm çıkarmak en büyük hayalimdi ama opera sanatçısı bir babanın kızı olmama rağmen sesim güzel kulağım iyi değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ