Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası Twitter, Facebook ve Youtube için AYM'ye başvuru

        Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı, "düşmanlığı körüklediği" gerekçesiyle Twitter, Facebook ve Youtube'un kanunlara uymasının sağlanması, aksi halde kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulundu.

        Vakfın Genel Başkanı Selamettin Tellioğlu tarafından yapılan başvurunun dilekçesinde, Twitter, Facebook ve Youtube gibi merkezi yurt dışında olan kurumların, toplumsal ahlakı ve insani değerleri bozmaya aracılık yaptığı savunuldu.

        Söz konusu sosyal paylaşım siteleri arcılığıyla insanların, kişilere ve kurumlara hiçbir ahlaki değer tanımadan saldırdığı iddia edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

        "Küfür, hakaret ve birçok insani olmayan tavır ve fikirlerle farklı insanlar ve toplumlar arasında düşmanlık körüklenmektedir. Vakfımızın amacına aykırı hareketlere altyapı oluşturan ve vasıtalık yapan bu kuruluşların, ilk önce kanunlara uymasının sağlanmasına karar verilmesini, aksi halde kapatılarak uğramış olduğumuz zararın teminine karar verilmesini talep ederiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ