Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Meryem isminin anlamı nedir? Meryem ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Meryem isminin analizi
        1

        Meryem ismi de kız çocuklarına verilen isimlerden biridir. Dini bir öneme sahip olması sebebiyle sık tercih edilir. Anne ve baba adayları Meryem isminin kökenini ve anlamını araştırmaktadır. Meryem isminin anlamı, Meryem ne demek, Meryem Kuran’da geçiyor mu, Meryem isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Meryem İsminin Anlamı

        İsimler farklı anlamlar taşıyabilmektedir. Genel olarak bir isim seçerken o ismin güzel anlamlara sahip olmasını isteriz. İsim kötü bir anlam taşıyorsa o ismi tercih etmek istemeyiz. İnternet çağının getirdiği yeniliklerden biri de merak ettiğimiz konulara ulaşımın kolay olmasıdır. Daha önce duyduğumuz bir ismin anlamını bilmeyebiliriz. Arama motorundan yardım alarak o ismin anlamına ulaşabiliriz. Ayrıca isim koymadan önce belirlediğimiz ismin hangi anlamlar taşıdığını öğrenebiliriz. Günümüzde tercih edilen isimler daha modern ve nadir olsa da geleneksel isimler de çocuklara koyulmaktadır. Meryem ismi taşıdığı dini önem ile kız çocukları için tercih edilen bir isimdir. Bu isim birden fazla anlama sahiptir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Meryem isminin anlamları şunlardır:

        • İsa'nın annesi.
        • Dindar kadın.
        • İsyan, ayaklanma.

        Meryem Ne Demek?

        Ebeveynler için çocukları özeldir. Dolayısıyla onları tamamlayıcı bir isim koyma konusunda araştırma yaparlar. İsimlerin karakterler üzerinde etkili olduğu rivayet edilir. Bu sebeple de seçilen isimlerin iyi ve güzel anlamlara sahip olması beklenir. Ebeveynler isim konusunda yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. Titizlikle yönetilen bu süreç sonucunda en uygun ismi bulmak isterler. Meryem ismi de kız çocuklarına en çok verilen isimlerin başında gelmektedir. Meryem ismini çocuğuna koymaya hazırlanan ebeveynler bu ismin anlamını merak etmektedir. Meryem ismi; İsa’nın annesi, dindar kadın, isyan ve ayaklanma anlamlarını taşımaktadır.

        2

        Meryem Kuran’da Geçiyor Mu?

        İsimler kökenlerine göre farlılık gösterebilmektedir. Toplum genelinde Türkçe kökenli isimler kadar Farsça ve Arapça kökenli isimler de yaygındır. Kökenden çok genellikle ismin anlamı üzerinde durulur. Meryem ismi İbranice kökenli bir isimdir. Bazı ebeveynlerin önem verdiği bir diğer konu ismin Kuran’ı Kerim’de yer almasıdır. Öyle ki isim kutsal kitabımızda yer almıyorsa tercih edilmemektedir. Ancak Kuran’ı Kerim’de yer almayıp pek çok güzel anlam taşıyan isim bulunmaktadır. Meryem ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediğini merak etmektedir. Meryem ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir. Bu isim ile ilgili bir sure de yer almaktadır. (Meryem Suresi) Meryem ismini koymak caizdir.

        Meryem İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizleri konusu son dönemleri kasıp kavuran konulardan biridir. İsim analizleri için bir nevi karakter tahlili ifadesini kullanabiliriz. İsim analizleri yardımıyla olumlu ve olumsuz özellikler listelenmektedir. Bazı ebeveynler isim koyarken isim analizinden yardım almaktadır. İsim analizi sahip olduğumuz ismin özellikleri hakkında bilgi vermektedir. Meryem ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları bu ismin analizini merak etmekte ve araştırmaktadır.

        Planlı ve çalışkan bir karaktere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Sahip oldukları bu yapı ve yüksek zekâ seviyeleri birleşince özellikle iş hayatında başarıdan başarıya koşarlar; yüksek unvanlar kazanabilirler. Güçlü bir karaktere sahiptirler. Duygularını dile dökmeyi tercih etmezler; geçmişini de unutmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ