Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Muhammed isminin anlamı nedir? Muhammed ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Muhammed isminin analizi

        Ülkemizde erkek çocukları için sık kullanılan isimlerin başında Muhammed ismi gelmektedir. Muhammed ismi gerek ağırlığından dolayı gerekse dini değeri bulunmasında ötürü sıkça tercih edilen isimlerden biridir. Muhammed isminin anlamı, Muhammed ne demek, Muhammed Kuran’da geçiyor mu, Muhammed isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Muhammed İsminin Anlamı

        İsimlerin kökenleri farklılık göstermekle birlikte anlamları da farklılık taşımaktadır. Anne ve baba adayları isimlerin anlamlarına internet üzerinden kolayca erişim sağlayabilir. Ebeveynler çocukları için güzel anlama sahip olan isimleri tercih etmektedir. Kötü anlamlar barından bir ismi çocuklarına koymak istemezler. Bunun için de ince eleyip sık dokurlar. Erkek bebek bekleyen çiftlerin en çok tercih ettiği isimlerin başında Muhammed ismi gelmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in ismi olduğundan dolayı çokça sıklıkla tercih edilmektedir. Muhammed ismi birbirinden güzel anlamlar taşır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Muhammed isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Yollanmış, gönderilmiş olan.
        • Karşılıklı uygunluk, iki şeyin birbirini tutması, iki şey arasında ya da parça ile bütün arasında bulunan bağıntı, anlayış.
        • Çok övülmüş, birçok güzel huylara sahip.
        • Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.a.) ismi. Dedesi Abdülmuttalib (as) tarafından, gökte hak yerde halk övsün niyetiyle bu ad konulmuştur.

        Muhammed Ne Demek?

        Bir ismin kulağa hoş gelmesi yeterli değildir. İsmin güzel anlamlar taşıması da beklenir. Ayrıca genellikle telaffuzu kolay isimler tercih edilir. Kimi ebeveynler daha modern, pek duyulmamış isimler tercih ederken kimileri toplum genelinde daha yaygın olan isimlere yönelir. Her ne olursa olsun bir ismin anlamı kişiyi tanımlayan bir detaydır. Muhammed ismi de erkek çocukları için tercih edilen isimlerin başında gelir. Yalnızca ülkemizde değil, dünya genelinde de kullanılmaktadır. Hem peygamberimizin ismi olması hem de güzel anlamlara sahip olması nedeniyle anne ve baba adayları tarafından sıklıkla tercih edilen isimlerden biridir. Muhammed ismi birden fazla anlama sahiptir. Muhammed ismi; pek çok kere, tekrar tekrar övülmüş, methedilmiş anlamlarına gelmektedir. Ayrıca güzel huylu, hoşgörülü kişi anlamlarını da taşımaktadır.

        Muhammed Kuran’da Geçiyor Mu?

        REKLAM

        Bazı ebeveynler çocuğuna isim koymadan önce o ismin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediğine dikkat etmektedir. Öyle ki şayet Kuran’da bulunmuyorsa o ismi koymayı tercih etmemektedirler. Muhammed ismi de Arapça bir isimdir. Muhammed ismi Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette (Ali İmran Suresi 144. ayet, Ahzab Suresi 40. ayet, Muhammed Suresi 2. ayet ve Fetih Suresi 29. ayet) geçmektedir.

        Muhammed İsminin Analizi Nedir?

        Toplumda isimlerin karakterler üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir inanış bulunmaktadır. Bu inanışa göre, isimler karakterimizin oluşmasına zemin hazırlar. Bu sebeple de isim analizi konusu ebeveynler tarafından çokça araştırılır. İsim analizi bir nevi karakter tahlili görevini görür. Bazı ebeveynler isim koymadan önce isim analizinden yardım alır. Çocuğunun sahip olacağı olumlu ve olumsuz özellikler hakkında bilgi sahibi olmak ister. Muhammed ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin analizini merak etmektedir.

        Konuları hem duygusal hem de mantıksal açıdan değerlendirirler. İnançlı ve dürüst kimselerdir. İletişim becerileri gelişmiştir. Yardımseverdir. İnce düşünceli olduğundan dolayı kimi zaman kendini ihmal edebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ