Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulunca, biçerdöverlerin biçimi ve mevsimlik işçiler için günlük ücretler belirlendi.

        Muş Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Tahsin Kılıç başkanlığında Varto Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda, mevsimlik çalışan işçilerin ücretleri görüşüldü.

        Toplantıda, kentte dekar başına uygulanacak biçerdöver biçim ücreti, yağmurlama ve damlama sulama alanlarında 60 lira, salma sulama alanlarında 70 lira, kuru tarım alanlarında ise 40 lira olarak belirlendi.

        Biçerdöverin samansız düz biçim fiyatının dekar başına kuru tarımda 110 lira, sulu tarımda 130 lira olarak uygulanması kararı alınan toplantıda mevsimlik tarım işçilerinin günlük yevmiyeleri de 500 lira olarak belirlendi.

        Kılıç, yaptığı açıklamada, biçerdöver biçim fiyatlarının belirlenmesi için oda başkanlarıyla yaptıkları toplantıda ortak karar aldıklarını belirterek, ücretleri belirlerken hem çiftçiyi hem de biçerdöver sahiplerini mağdur etmemek için çaba sarf ettiklerini aktardı.

        Toplantıya, Varto Ziraat Odası Başkanı Abdulbari Han, Bulanık Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir ve Korkut Ziraat Odası Başkanı Mahsup Uslu da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler