Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta Genç Birikim Derneğince düzenlenen "10. Uluslararası Onkoloji Günleri" kapsamında, meme kanserine dikkati çekmek için yürüyüş yapıldı.

        Muş Ticaret ve Sanayi Odası önünde bir araya gelen ve aralarında 10 ülkeden 120 gönüllünün de bulunduğu grup, şarkılar eşliğinde İstasyon Caddesi'nden Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

        Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, yaptığı açıklamada, farkındalık yürüyüşüne katılan herkese teşekkür etti.

        Muş'ta önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirten Yüce, "Türkiye'nin dört bir tarafından gelen sivil toplum kuruluşları, kanser hastaları, bilim insanları ve hemşerilerimizin katılımıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Muşlu hemşerilerimiz var güçleriyle destek verdi. Yürüyüşe 2 bin kişinin üzerinde katılım vardı." dedi.

        Ankara faaliyet gösteren Onkoloji Hemşireliği Derneği Başkanı Figen Bay ise arkadaşlarıyla gelerek etkinliğe katıldıklarını söyledi.

        Çok güzel bir organizasyon düzenlendiğini kaydeden Bay, "Profesörler, hastalar, hasta yakınları bu programa katıldı. Hep beraber güzel bir gün geçirdik. Elimizden geldiğince gruba katılarak sahada yaptıklarımızı göstermeye çalıştık. Burada meme kanseri için farkındalık yürüyüşü yapıldı. Halkın bu konuda bilinçlendirmesi çok önemli." diye konuştu.

        Yürüyüş, parkın önünde şarkılar eşliğinde halay çekilmesiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler