Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik ‘Obur Dünya gençliğimizi hatırlattı’

        Moğollar’ın 50. yılına denk gelen klip vesilesiyle efsanevi grupla konuştuk. HT Cumartesi'nden Mete Aker'in röportajı...

        Üç kuşağa hitap etmenin sırrı nedir?

        Yaptığımız müzikte samimiyet var. “Şunu çalarsak iyi alkış alırız” kaygımız hiç olmadı. İçimizden geldiği gibi davrandık, yaşadığımız ve etkilendiğimiz olayların şarkıları çıktı hep. Dolayısıyla ciddi bir samimiyet taşıyor. O samimiyettir bizce her kuşaktan dinleyenleri yakalayabilmek. Tiraj ya da reyting kaygısı olmayan bir müzik yapıyoruz.

        Kendinizi Türkiye müziğinde neredegörüyorsunuz?

        Beslenme çantamız kendi kültürümüz. Gençlere, “Kalıcı olmak veya başarılı olmak gibi bir derdiniz varsa kendi kültürünüzü tanımalı ve beslenmelisiniz” diyoruz. Sonra diğer kültürler eklenmeli ve harmanlanmalı. O zaman şapka çıkartırız. Bu söylediklerimizi önce kendimiz uyguladık, yıllardır da uyguluyoruz. Bizim yolumuzu açan türkülerdir. Batı müziği enstürmanlarıyla folklor enstrümanlarımızıharmanladık. İnsanlara ilginç geliyor. Tarzımıza bir isim veremeyiz. Müzik dükkânlarından rock tarafında yer alıyoruz fakat orada da bir sürü rock grubundan farklıyız.

        REKLAM

        Obur Dünya’nın sizin için özel bir anlamı var mı?

        Cem Karaca ve Moğollar - 2.2.1973 Ankara albümünde yer alan, bu klipte de kullanılan versiyon Ankara’da canlı kaydettiğimizversiyondu. Cem Karaca ile yeni bir araya gelmiştik. Bir ay boyunca Güneypark Gazinosu’nda her gece konser veriyorduk. İstanbul’a döndükten sonra stüdyoya girip 45’lik plak için kayıt yaptık. O gün stüdyoya efsane mey ve zurna ustası Binali Selman gelmişti. Kayıttan önce kendisiyle doğaçlama müzik yapmıştık. Fakat kaydedilememişti...

        Şarkı orijinalinden daha kısa. Belli bir sebebi var mı?

        Klipte kullanılan versiyon, daha şarkıyı yeni yapıp çaldığımızdaki versiyondu. Bu durumda bu versiyona orijinali dememiz daha doğru olur.

        Fotoğrafları seçme aşaması nasıl gerçekleşti?

        Fotoğraflar Taner Öngür’ün arşivinden... Bu albümün yapımı sırasında plak şirketi ile paylaşmıştı.

        REKLAM

        Albümün sizin için anlamı ne? Size neler hissettirdi?

        Albüm İzzet Öz’ün arşivinden çıktı, biz böyle bir kayıt yaptığımızı bile unutmuştuk. Elbette çok hoş bir sürpriz oldu, gençlik yıllarımızı hatırladık.

        Böyle çalışmalar görmeye devam edecek miyiz?

        Belki böyle eski kayıtlar değil ama 6 Aralık 2017 gününden itibaren 50. yıl etkinliklerimiz olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ