Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün tahliye talebi reddedildi.

        FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik açılan davaya bakan mahkeme heyeti, 10 sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Ömer Faruk Kavurmacı ile Faruk Güllü'nün tahliye taleplerini ise reddetti.

        AA'nın haberine göre; İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan duruşmada, sanık avukatlarının talepleri alındı.

        Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Özlem Rukiye Kartal Üçüncü, Nalan Erpolat, Yüksel Nalbant, Ruhi Gürer, Semih Sadır, Rüstem Karaoğlan, Emrullah Emre Topal ve Harun Akca’nın, savunmalarının alınmış olması ve mevcut delil durumundan dolayı tahliyelerine karar verdi.

        REKLAM

        Mahkeme ayrıca, sanıklar Nihat Kurt ve Cahit Durmaz’ın savunmalarının alınmış olması ve sağlık durumlarından dolayı tahliyelerini kararlaştırarak, tahliye edilen tüm sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı ile polis merkezinde imza atma tedbirlerinin konulmasına hükmetti.

        Sanıkların mal varlıklarının suçtan elde edilen mallar olmadığına karar veren mahkeme, bu mal varlıklarının üstündeki tedbirin kaldırılmasını hükme bağladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ