Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Oğlunu öldüren katili affedip sarıldı!

        ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşayan 22 yaşındaki pizzacıda kurye olarak çalışan Selahaddin Jitmoud, 2015 Nisan ayında bir gece Trey Relford'un gasp etmek istemesi sonucu uğradığı saldırıda hayatını kaybetmiş, cesedi bir geçitte bulunmuştu.Relford, hırsızlık yapmayı planladığını kabul etmiş, ancak Jitmoud'u öldürdüğünü reddetmişti. Açılan davaların sonucunda Trey Relford 31 yıl hapis cezası aldı.

        Ölen genç Jitmoud'un babası Sombat Jitmoud, oğlunun kaybından tam 2 yıl sonra mahkeme salonunda yaptığı davranışla herkesi şoke etti.Sombat Jitmoud mahkeme salonunda oğlunu katleden Trey Relford'u hüküm açıklandığı sırada affetti.

        Sombat Jitmoud, "İki yıl 7 ay boyunca bu olay kabuslar görmeme sebep oldu. Ne oluyorsa Allah'tan... İnananlar O'na güvenir. Söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok. O günyaşanan olaya çok üzgünüm. Geri getirebilecek hiçbir şey yok. Sana bu cinayeti işleten şeytana kızgınım. Seni suçlamıyorum. Sana kızgın değilim. Seni affediyorum" dedi.

        Yaşanan bu durum mahkeme salonunda şok etkisi yarattı. Hakim, davaya bir süre ara vererek ne olduğunu anlamaya çalıştı. Acılı baba Sombat Jitmoud katili affetmesinin gerekçesini İslam dininin anlayışlarıyla bağdaştırarak "Eğer size bir kötülük yapan insanı affetmezseniz, Allah onu hiç affetmez" diyerek pişman olan bir suçlunun karşısında alınabilecek en zor kararı aldı.Bunun üzerine katil Trey Relford kendisini affeden Sombat Jitmoud'a gözyaşları içerisinde sarıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ