Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Photoshop yaptırmak yerine yüz gerdirdim
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rafet El Roman botoksu, Gökhan Özen dolgusu derken Cenk Eren de yüz gerdirme ameliyatı ile çıktı karşımıza. Erkekler de kadınlar gibi genç gözükmek, ruhlarını görüntüleri ile eşitlemek istiyor.

        Nedir ruhlarını görüntüsü ile eşitlemek; beden yaşlanıyor ama ruh genç kalıyor. 70'lerinde olan annem bile; "Kendimi genç hissediyorum ama bedenim yaşlı gözüküyor" diye dert yanıyor. Hal böyle olunca imkanı olan, korkmayan teknolojinin nimetlerinden yararlanarak bedenini ruhu ile eşitlemek derdinde.

        Cenk Eren de onlardan. Yani görüntüsünü, ruhuna eşitlemiş gibi gözüküyor. Aynı zamanda da yılların yorgunluğunu da silmiş gibi. Şahsen ben Cenk Eren'in paylaşımına bakıp, "Ciddi ciddi genç Cenk yeniden gelmiş" dedim. Son yıllarda kilo da vermiş dinamik gözüküyordu. Fakat yüz yorgunluğu vardı haliyle hepimizde olduğu gibi, Cenk onu da yok etmiş gibi. Şu sıralar "Sar Be" şarkısı ile de konuşulan Cenk bu yaz fırtına gibi esecek belli. Önceki gün aradım, Bodrum'da inzivaya çekilmiş. Ben de sordum da sordum;

        -Alo Cenk yılların izini sildin diyebilir miyiz?

        -Esin kendime beton döktürdüm. Artık taş gibiyim.

        -Şu an kendini kaç yaşında hissediyorsun?

        -40 yaşında hissediyorum. Aslında zaten öyle hissediyordum yüzümde yaşıma denk düştü.

        -Geçmiş anıları da sildirdin mi?

        -Yok silmek istemem. Kalbim unutmaz anıları ama yüzümden silindi.

        -Aynaya baktığında kendine ne söylüyorsun?

        -"Vay be çok yakışıklıydın şimdi daha da çok yakışıklı oldun" diyorum.

        -Ne zaman karar verdin yüz gerdirmeye?

        -Geçen sene.

        -Yaptırmak isteyenlere tavsiye eder misin?

        -Kendilerini iyi hissedeceklerse yaptırsınlar tabii. Hayat kısa. Nasıl mutlu olacaklarsa öyle yapsınlar. Zaten herkes photoshop yapıyor. Ben de photoshop yapmak yerine yüzümü gerdirdim.

        -Bu yaz fırtına gibi eseceksin desene!!!

        -Aynen öyle. Zaten konserlerim var. Bu yaz sahnelerde parlayacağım.

        ***

        Photoshop hastası olduk

        Bu sosyal alem bizi mahvetti a dostlar. Genç-yaşlı, erkek-kadın...

        Instagram'da kullanılan photoshop milletin aklına getirmeyenleri getirdi. Artık herkes genç gözükmek istiyor. E bir de artık dengeli beslenme, genç kalmak, sağlıklı kalmak derken estetik yaşı çok genç yaşlara kadar indi.

        Cenk Eren'in "Photoshop yaptırmak yerine yüz gerdirdim" demesini şahsen anlıyorum. Keza teknoloji bize bunları eden. Bakalım daha neler yaşayacağız...

        ***

        Estetiğin fazlası zarar

        Tamam estetiğin fazlası zarar. Birçok erkeğe yakışmadığı gibi bazı kadınlara da yakışmıyor estetik. Çünkü hep daha fazlasını istiyor yaptıran. Özellikle genç yaşlarda yapılan estetik bana göre en tehlikelisi.

        Günümüzde estetik müdahaleleri genç yaşa inmiş durumda ki, bunu da zaman zaman bu köşede yazıyorum. 18 yaşında gençler estetik doktorların kapısını arşınlıyor. Hatta hiç korkmadan bıçak altına yatıp yüzlerinde derin değişiklikler yaptırıyor.

        Oysa ki, bir bedenin tam olarak kendini bulması ve oturması 30'lu yaşlara kadar sürüyor.

        Bence anne ve babaların da burada kesin durmaları şart. Ama bazı tanıdığım anne ve babalar, "Ne yapalım söz geçiremiyoruz. Arkadaşları yaptırıyor, okulda birçok genç kız estetikli. Biz de çocuğumuza laf geçiremiyoruz" diyor.

        Kendi gençliğim aklıma geliyor.

        Bir tutam saç boyasına bile izin almaya çalıştığımız günler...

        Fakat o dönem sosyal hayat, sosyal medya, teknoloji böyle olsaydı belki bizler de o yaşlarda başlayacaktık. Belli mi olur!!!

        O yüzden bilmiş bilmiş konuşmak istemiyorum ama gençlerimizin biraz daha sabırlı olmasını tavsiye ederim. En azından 25 yaş geçsin gençler.. Sonrası için fikirler de çok değişiyor. Aman!!!