Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Pendik'te Helin'i öldüren Mustafa'nın abisi: Neden kardeşime sahip çıkmadınız?

        Habertürk, İstanbul Pendik’te17 yaşındaki lise öğrencisi HelinPalandöken’i okul çıkışı kurşunyağmuruna tutan cani MustafaYetgin’in izini sürdü.

        Korkunçcinayeti internetten 1800 TL’yealdığı otomatik av tüfeğiyle işleyenMustafa Yetgin’in ailesiyle birlikteyaşadığı apartman sessiz. Ailenin10 yıldır yaşadığı binadaki komşuları,her gün gördükleri gencin işlediği

        cinayetin şokunda.

        Zanlınınbabası, babaannesi ve ortancakardeşiyle yaşadığı daire ileağabeyinin oturduğu karşı daireye, cinayetten sonra kimse gitmemiş.

        ‘İÇİNE KAPANMIŞTI’

        Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen ve Merve Günver'in haberine göre, 2 üst katta oturan komşuları,caniyi şöyle anlattı: “Karşılıklıdairelerde oturuyorlar. Mustafababasıyla yaşıyordu. Annesini hiçgörmedim. Binaya girip çıkarkengörürdük. Mustafa son zamanlardadeğişmiş, içine kapanmıştı.”

        Katil zanlısının böyle bir şeyyapacağını düşünmediklerinibelirten diğer komşuları iseşunları söyledi:

        “Olayı duyanMustafa’nın karşı dairede oturanağabeyinin babasıyla kavgaettiğini, ‘Neden kardeşime sahipçıkmadınız?’ diye tepki gösterdiğinibiliyoruz. Kavga sırasında evincamları kırılmış. Sonrasındabinayı terk ettiler zaten.Biz de aileyle görüşemedik...”

        "HAYALİM DİPLOMASINI BAŞ KÖŞEYE ASMAKTI"

        Başbakan Binali Yıldırım’ın öncekigün taziye ziyaretinde bulunduğuacılı baba Nihat Palandöken isezorlukla ayakta duruyor. Habertürk’ekonuşan Palandöken, 5 yıl önce trafikkazasında eşini kaybettiğini, bu kez de kızının acısıyla sarsıldığını söyledi.

        Tuzla’daki evinde taziyeleri kabuleden Palandöken, kızı için hayalini degözyaşları içinde şu sözlerle anlattı:

        “Üniversiteye gitmek, mühendislik okumakistiyordu. ‘Seni hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımbaba’ demişti. Eşimin 5 yılönce trafik kazasında vefat etmesininardından, Helin küçük kız kardeşine hemannelik hem ablalık yapıyordu. Şimdio da gitti, küçük kızımla baş başa kaldık.Kızım çok ahlaklı, çok saygılı bir kızdı.Bana çok düşkündü. En büyük hayalim,onun üniversiteyi kazanması ve diplomasınıevimin baş köşesine asmaktı...”

        En büyük isteğinin katil zanlısının enağır cezayı alması olduğunu söyleyenPalandöken, “Kadın cinayetleri, çocukistismarları en ağır şekilde cezalandırılmalı.Bundan ağır suç yok. BaşbakanBinali Yıldırım da bu konunun takipçisiolacaklarını söyledi” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ