Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Baykal'ın siyasi hayatı dört yıl önce biterdi"

        Nihal Bengisu Karaca, üç gün önce TV’deki açık oturumda, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’la ilgili bilinmeyen bir belge olduğunu iddia etti. Karaca TV’de “Baykal’a ait bir belgeyi ele geçirenler, danışmanı aracığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bu bilgiyi ulaştırdı. Başbakan da onlara, ’Bu yayınlanırsa, destek olmayı bırakın, sizi bitirmek için herşeyi yaparım’mesajı iletmiş” dedi.

        TEZCAN ANLATTI

        Başbakanlık eski Basın Müşaviri Ahmet Tezcan dün bu iddiayı doğruladı. Habertürk TV’-de yayınlanan ’İkide Bir’adlı programı Nihal Bengisu Karaca ile sunan Tezcan, 4 yıl önceki olayla ilgili şunları söyledi:

        “Nihal Bengisu Karaca, geçenlerde bir başka programda önemli bir bilgi verdi. ’Ben Başbakan’ın bir yakınından biliyorum ki’ diye başlayan bir sözü vardı. Bengisu’nun bahsettiği Başbakan’ın yakını, danışmanı bendim. Bunu açıklamak zorundayım. 4 yıl önce Sayın Baykal ile ilgili sol bir dergide yayınlanmak üzere gazeteci bir arkadaşımdan bir bilgi geldi. Sadece ’Eğer başımıza bir şey gelirse hukuksal destek verir misiniz’ diye de ben Sayın Başbakan’a bunu ilettim. Erdoğan, ’Bize yakışmaz’ dedi ve ekledi: ’Eğer arkadaşın üzerinde bir etkin varsa, bunun yayınlanmasına da engel ol. Çünkü biz kavgamızı ancak siyasette yaparız, başka alanlarda değil.’ Başbakan’ın sözleri üzerine dergi de zaten yayınlayamadı. Başbakan isteseydi Sayın Baykal’ın siyasi hayatı 4 yıl önceden biterdi. Ben Erdoğan’ı suçlamak yerine ona dua etmesi gerekir diye düşünüyorum.”

        ÖNDER AYTAÇ'TAN ÇARPICI İDDİALAR

        CHP lideri Deniz Baykal’ın kaset olayının konuşulduğu programda "Kasedi kim sızdırdı?" sorusunu soran Nihal Bengisu Karaca'ya Önder Aytaç'tan çarpıcı açıklamalar geldi.

        “YENİ KASETLER YOLDA!”

        Kasedi Ergenekon derin yapılanmasının sızdırdığını iddia eden Aytaç, Ergenekon iddianamesinden pasajlar okudu. Bundan sonra başka partilerden kişilere ait kasetlerin de ortaya çıkacağını iddia eden Aytaç, "MHP ve AK Parti’den kişilere ait kasetler ortaya çıkacaktır" dedi.

        “DAVUTOĞLU’NA SUİKAST HAZIRLIĞI” İDDİASI!

        Kasetin sızdırılmasının küresel bağlantılarına da dikkat çeken Aytaç, Ahmet Davutoğlu’nun komşularla sıfır problem siyasetinden rahatsız olan dış güçlerin rahatsızlığının yansımasının bu kasetle kendisini gösterdiğini söyledi. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bir suikastin yapılabileceğini öne süren Aytaç, "Hedefteki isim Davutoğlu" dedi. Aytaç, Davutoğlu’nun sıkı şekilde korunması gerektiğini söyledi. Başbakan’ın Türkiye’de yaşayan, Ermenistan vatandaşı Ermenilerle ilgili çıkışını da eleştiren Aytaç, Başbakan’ın Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu daha fazla dinlemesi gerektiğini söyledi.

        Doğan Holding’in patronu Aydın Doğan’la ilgili ilginç bir iddia da bulunan Aytaç, Doğan’ın 4 gündür kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ için CHP’nin başına geçmesi için kulis yaptığını söyledi.

        Başbakan Tayyip Erdoğan’ın isterse 24 saatte kaseti sızdıranları bulabilir diyen Aytaç, Başbakan’a sızdıranları bulması için çağrıda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ