Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Ahmet Kaya'ya çatal attıysam elim kırılsın"

        12 yıl önceki gecede yaşanan olaylar, Serdar Ortaç’ın kâbusu olmaya devam ediyor. Ortaç’ın, Fransa’ya gittikten bir süre sonra kalp krizinden yaşamını kaybeden Ahmet Kaya’ya 12 yıl önce sahnede çatal-bıçak fırlatanlar arasında olduğu iddia edilmişti. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde Ankara’da üniversiteliler tarafından Ortaç’a, konseri sırasında çatal-bıçak fırlatılmıştı. Konser alanını terk etmek zorunda kalan Ortaç, aynı olayı Mersin’deki konser sırasında da yaşamıştı. Bir otelin açılışında konser vermek için Gürcistan’ın Batum Kenti’nde bulunan Ortaç yaşadıklarını HABERTÜRK’e anlattı:

        "HEPİMİZ BÜTÜNÜZ"

        “Eğer Ahmet Kaya’ya çatal attıysam elim kırılsın. Rahmetli çok sevdiğim bir müzisyendi. O gece Ahmet Kaya’yı, rahmetliyi linç ettiler. Ben de sahnede şarkı okuyordum. Bir anda program durdu. Herkes Ahmet Kaya’ya saldırdı. Ben, millet yatışsın diye 10. Yıl Marşı’nı okudum. ‘Durun, sakin olun’ dedim. Hepimiz bütünüz dedim. 10. Yıl Marşı’nı okuyunca herkes durdu, saygı duruşuna geçti. O marşı okumasaydım Ahmet Kaya oradan çıkamazdı. Herkes beni çatal attı biliyor.”

        "BU BİR EFSANE"

        “O görüntüleri inceleyin. Benim Ahmet Kaya’ya bir şey attığım tespit edilirse kendimi dava edeceğim. Bu efsane, 12 senede büyütüldü ve sanki ben çatal atanmışım gibi halkın önüne konuldum. Eğer beni kullanarak böyle bir olayı büyütmek istiyorlarsa, hırsları varsa ki ben suçsuzum. Benim konserimde beni izlemeye gelen 17 yaşındaki kızın kafasına niye çatal atıyorsun?”

        HABERTURK-Bülent AYDEMİR/BATUM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ