Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Eski ülkücüler Erdoğan'a köpeklik yapıyor"

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, eski ülkücülere "İçimize fitne sokmak isteyen Tayyip Erdoğan'a bunlar köpeklik yapıyorlar." diye hakaret etti

        MHP Adana İl Başkanlığı tarafından Seyhan Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Recai Yıldırım, 12 Eylül'de yapılacak Referandum'da 'evet' diyeceğini açıklayan eski ülkücülere ağır sözler sarf etti. Yıldırım, "Günlerden beri eski ülkücü yaftasını boğazına geçirerek, bunu bir erdem ve meziyetmiş gibi ifade etmek suretiyle, yıllar önce ihanet eden ve partiden uzaklaşan, yoldaşlarını yolda bırakmış, şehitlerine sırtını dönmüş dönekler; 18 yıl sonra televizyona çıkıyor 'Adana eski Ülkü Ocakları Başkanı'yım' diyor, referandumdaki tavrının 'evet' yönünde olacağını beyan etmekten utanmıyor. Başbuğumuzu yüz üstü bırakıp gidenler; bozkurt işareti yaparak ülkücü olduklarını ifade ederek gitmişlerdi. Ben de o dönemde 'İhanetin adı ülkücülük olamaz' demiştim. O gün bu hitabımıza muhatap olanlar, ihanet edip gittiğiniz halde 'ülkücüyüm' demeye utanmıyor musunuz?. Bunlar zorumuza gidiyor. 40 yıl Türkçülük yapacaksınız. Türk milliyetçiliği yapacaksınız. Sonra emperyalizme uşaklık yapanlara uşaklık yapacaksınız. Arkadaşlarımızın da bunları bilerek bunlara tavır koymaları gerekiyor. Bunların yakacağı yer kendi cürmü kadardır. Moralinizi bozmasın. Bir takım insanları televizyonlara çıkarıyorlar, Tayyip Erdoğan'ın cephe gerisinde propagandasını yapıyorlar; içimize fitne sokmak isteyen Tayyip Erdoğan'a bunlar köpeklik yapıyor. Taşeronluk yapıyor." ifadesini kullandı.

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, anayasa değişikliği paketinde üniversiteye başörtüsüyle giremeyen öğrencilerle ilgili ve katsayı problemi nedeniyle üniversiteye giremeyenlerle alakalı neden bir düzenleme yapılmadığı sorusunu yöneltti. Anayasa değişikliği maddelerinde partilerini kapatmaya nedeni olan milletvekillerinin vekilliğinin düşürülmesinin önüne geçileceğini hatırlatan Yıldırım, "Bu madde bölücülere sınırsız bölücülük yapma fırsatı tanımıştır." şeklinde konuştu.

        Habur'da PKK'lıların yaptığı gösterinin unutulmamasını isteyen Yıldırım, bunların bir daha yaşanmaması için referandumda 'hayır' oyu istedi. Yıldırım, AK Parti'nin yandaş yargı oluşturarak Yüce Divan'dan kaçmayı hedeflediğini söyledi.

        MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ise 'hayır' kampanyasını kent genelinde günler öncesinden başlattıklarını, bu toplantının söylem birliğini pekiştirmek için düzenlendiğini belirtti. Erdoğan, "İl Genel Meclisi üyelerimiz, kadın kolları, gençlik ve ülkü ocaklarından arkadaşlarımız günlerdir çalışıyor. Kadın Kollarımız bin 500 haneyi gezerek 'hayır' oyu istedi. Çalışmaların artıracaklar. MHP referandumda hedefine ulaşamazsa Türk milleti kaybeder." dedi. Ahmet Erdoğan, 'evet' oyu vereceğini açıklayan eski ülkücüler hakkında şu ifadeleri kullandı: " Döneklik mertlik değildir. Döneklerin en büyük özelliği döndükleri yerlere daha fazla saldırırlar. Bizim tavsiyemiz çekilip bir kenara oturup bu sürece müdahil olmasınlar."

        "DÖRTYOL'DA MHP'Lİ YÖNETİCİNİN ARACI KULLANILDI'' İDDİASI

        MHP'li yöneticinin aracının Dörtyol'daki saldırılarda kullanıldığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Yıldırım, ''Hiç öyle bir şey duymadık. 4 polisi PKK'lı öldürmedi de MHP'li belediye başkanı mı öldürdü? Aracı kaçırılmış olabilir. Gözaltı konusunda bize bilgi gelmedi. Dün Hatay İl Başkanı ile de konuştum. Tabii bir oyunla, tezgahla karşı karşıya olabiliriz." şeklinde konuştu.

        MHP'nin Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşanan gelişmeleri yerinde incelemek üzere oluşturulan heyete başkanlık yapan Recai Yıldırım, gelecek hafta bölgeye gideceklerini kaydetti. Yıldırım, "Tansiyon biraz düşsün istiyoruz. Dörtyol'da BDP'lilerin gelmesiyle gerginlik devam ediyor. Biz de pazartesi veya salı günü gitmek istiyoruz." dedi.

        Toplantıya, Adana milletvekilleri Yılmaz Tankut, Kürşat Atılgan, Muharrem Varlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ilçe belediye başkanları teşkilat yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ