Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Dörtyol provokasyonunda şok ses kayıtları!

        Temmuz ayında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen saldırıda dört polisin şehit edilmesinin ardından yaşanan gerilimle ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. Bu iddialara neden olansa, internet sitelerine düşen bir ses kaydı.

        Star gazetesinde bugün yayımlanan haberde, bu ses kayıtlarında Hatay Ülkü Ocakları Başkanı’nın olaylar sırasında “Başkanım” dediği kişiyle bir provokasyona işaret eden konuşmalar yaptığı iddia ediliyor.

        “KAHVEHANEYE YÜRÜYECEKSİNİZ”

        Habere göre Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfi Kaşıkçı’ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtları, 4 polisin şehit edilmesinin ardından Dörtyol’da yaşanan gerginliğin planlı bir provokasyon olduğunu ortaya koyuyor. Ses kayıtlarında, Hatay Ülkü Ocakları Başkanı’na ait olduğu iddia edilen ses, ‘Başkanım’ diye hitap ettiği kişiye “Başkanım hazır elimize fırsat geçmişken, yakalım yıkalım” teklifinde bulunuyor. Aynı sesin, “Kürtlerin kahvehanesine yürüyeceksiniz” talimatı verdiği bir kişi ise “Gecenin hazırlıkları yapılıyor. Geri dönüş yok artık” diyor.

        “HAZIR FIRSAT ELE GEÇMİŞKEN…”

        Konuşmanın devamında, gerginliğin başladığı saatlerde Kaşıkçı’ya ait olduğu iddia edilen ses, “Başkanım, meydanda 300-400 kişi var. Bir grup değil yani iki – üç grup var” dedikten sonra Kürtler’e ait kaçak bir kahvenin yıkılmasını istiyor. Olaylar hakkında bilgi aktarmaya devam eden ses, “Ocaktayım Başkanım. Yani şimdi halk öyle ki camdan çıkayım, bağırayım, diyeyim ki ‘yetişin’, bütün millet bu tarafa dönecek. Hazır fırsat ele geçmişken birkaç yer yapalım. Yıkalım yakalım” diye devam ediyor.

        “AKP’Lİ TÜPÇÜNÜN DÜKKÂNINI DAĞITMIŞLAR”

        Gerginlik sırasında süren konuşmalarda, “Çalışmalar başkanım. Bir AKP’li tüpçünün dükkânını dağıtmış adamlar” sözleri duyulduktan sonra aynı ses, hiyerarşik olarak kendinden aşağıda olduğu anlaşılan biriyle yaptığı konuşmada “Kürtler’in kahveye yürüyeceksiniz” talimatı veriliyor. O sesin ‘Reis’ diye hitap ettiği kişi ise, “Gecenin hazırlıkları yapılıyor. Geri dönüş yok artık” diyor ve “Tamam” cevabını alıyor.

        REİS KİM?

        Olayın ortaya çıkmasının ardından Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Kaşıkçı’ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında bu kez “Başkanım” diye hitap edilen kişinin kim olduğu tartışılmaya başlandı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk yaptığı açıklamada, “(Başkanım) dediği kişi benim. Kes yapıştır yaparak, aktardığı olayları sanki o yapmak istiyor gibi göstermişler. Eğer bu konuşma benimle yapılmamış olsaydı ben bile şüphelenirdim” diye konuştu. Ses kaydını yayınlayan site ve sesi kaydedenler için suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Öztürk, HABERTURK.COM’a yaşanan gelişmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

        “GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK”

        “İddialar iftira. Montajlanmış ve gerçekle bağdaşmayan bir ses kaydı bu. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. Ülkücü hareketi karalamaya yönelik bir kampanyanın ürünü. Bugün zaten Hatay Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu yasadışı dinleme nasıl yapıldı? Biz bunun ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bu olayda öncelikli sorumluluk yargıya ait. Güvenlik güçlerimiz ve yargı kurumları kendi vatandaşlarının özgürce konuşmasını sağlamalı. Yoksa büyük devletten bahsedemeyiz. Biz kendi içimizde de araştırma-inceleme yaptık. Arkadaşlarımızla da görüştük. Bu konuşmalar farklı zamanlarda farklı yerlerde yapılmış. Bunlar birleştirilmiş ve aynı gün yapılmış konuşmalar gibi nakledilmiş. Cümlelerin önü arkası kesilerek montajlanmış. Kirli bir dezenformasyon var. Bunu bazı gazeteler yayın politikası haline getirdi. İnsanları yargısız infazla cezalandırmaya alışmışlar. Ama başarılı olamazlar. Yargıya sonuna kadar güveniyoruz. Bir çağrımız da İçişleri Bakanlığı’nadır. Derhal bu süreci aydınlığa kavuşturmak için bir inceleme başlatmalı. Yoksa bu olaylar çok farklı boyutlara taşınır. İnsanlar birbirleriyle konuşamaz hale gelir. İnşallah en kısa zamanda gerçekler ortaya çıkacak.

        MHP’DEN AÇIKLAMA

        Bu arada MHP’den de Dörtyol olayıyla ilgili bir açıklaman geldi. MHP İl Başkanı Şefik Çirkin, referandum yaklaştıkça partilerine yönelik komploların arttığını öne sürdü. Çirkin, yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde Ülkü Ocakları İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı’ya ait olduğu belirtilen, 4 polis memurunun şehit edildiği 26 Temmuzda yapıldığı ifade edilen telefon konuşmalarının yayımlandığını, ancak konunun saptırıldığını belirtti: “Dörtyol olaylarında Ülkü Ocakları İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı cansiparane çalışarak daha büyük olayların çıkmasını engellemiştir. İnternet sitelerine düşen telefon görüşmelerinde suç unsuru varsa bugüne kadar neden beklendi? MHP ve ülkü ocakları bu iftirayı da atlatacaktır. Bizim medyamız, televizyonuz yok. MHP’nin, Türk milletinden başka sığınacağı hiç kimsesi yok. Bu gelişmeleri yakından izleyen herkes haksızlığa uğradığımızı görecektir.”

        Ses kaydıyla ilgili Dörtyol soruşturması kapsamında şu anda herhangi bir işlem yapılmadığını belirten Hatay Başsavcısı Enis Yavuz ise “Dörtyol savcılığı gerek görürse dosyaya koyabilir” diye konuştu.

        UMUR TALU: HAKİKAT KAVŞAĞI

        Gazete Habertürk yazarı Umur Talu da Dörtyol’da yaşananları bugün yeniden köşesine taşıdı. Talu’nun yazısı şöyle:

        Dörtyol’da 4 polisin öldürülmesi meselesi aydınlanırsa, milletin bazı hakikatlere gözünü kapatmış bir kesiminde bile, nihai körleşme istemeyen de uyanır belki.

        “Milliyetçi istihbarat elemanı”; jandarma istihbaratçılar; otomobil, teröristler, sahte ihbar, kışkırtma, yakma, yıkma…

        Dörtyol’da hakikat yönüne saparsanız; nisanları, şubatları, eylülleri, martları 27, 28, 12, bi daha 12 diye geçer, Susurluk tarikiyle Çorum, Maraş’a, hatta daha öncelere, yurdun dört yanına ulaşırsınız!

        Mesele önce sistemi kavramak!

        Organize karanlığa karşı organize aydınlık!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ