Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik ''Sorunları halkla beraber çözmek istiyoruz"

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ''Sorunları halkla beraber çözmek istiyoruz, çünkü sorunun kaynağı halk, halkla beraber çözüm üretmek daha doğru'' dedi.

        ''Siyasette Başarı Stratejisi Çalışmaları'' toplantısına katılmak üzere Van'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Sezgin Tanrıkulu, CHP il binasında basın toplantısı düzenledi.

        Umut Oran, parti olarak çok sesli, katılımcı demokrasinin geliştirilmesini hedeflediklerini, dil, din, inanç, mezhep, etnik kimlik, bölge ve ideoloji ayrımı yapmaksızın ülkenin ortak geleceğini vatandaşlarla beraber çizmeyi amaçladıklarını belirterek, bu amaçla Van'da 3 gün sürecek toplantı yapacaklarını ifade etti.

        Partili olmayan, iş, üniversite ve basın dünyasından insanların da katılımıyla düzenlenen toplantıda, ülkenin geleceğiyle ilgili katılımcıların ortak görüşüne başvurulduğunu dile getiren Oran, bölgenin hassasiyeti de göz önünde bulundurularak, toplantıya bölge halkından da katılım olacağını söyledi.

        Oran, Türkiye'nin gerçek gündemini, öncelikli konularını ele almak istediklerini bildirerek, şöyle konuştu:

        ''Sorunları halkla beraber çözmek istiyoruz. Çünkü sorunun kaynağı halk, halkla beraber o çözümleri üretmek daha doğru. Dolayısıyla biz de her konuda halka gidiyoruz ve halkla beraber sorunları çözmek istiyoruz. Burada bölgenin kendine göre farklı sorunları var. Bu sorunlar için ayrı bir çalışma yapıyoruz. Yapacağımız toplantı bölgenin sorunlarına odaklı bir toplantı değil. Türkiye geneline odaklı bir toplantı ama bölgenin sorunları da, hassas konuları da bu toplantıda ele alınacak. Bölgenin de, Türkiye'nin de durumunda hakikaten ciddi sıkıntılar var.''

        Oran, Van'ın yeşil kart kullanımında, Türkiye'deki iller arasında ilk sırada yer aldığını ifade ederek, bu kapsamda partilerince hazırlanan aile sigortasının Van'ı ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir çalışma olduğunu söyledi.

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yaşayan vatandaşların kimlik ya da inanç şantajıyla baskı altına alındığını ifade eden Oran, insanların birçok şeyden mahrum bırakıldığını ve bu bölgelerde sosyal devlet diye bir olgunun olmadığını öne sürdü.

        Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da yeni CHP'nin, ülkenin hiçbir sorununun uzağında olmadığını, tüm sorunların uzlaşı, demokrasi ve barış içinde çözümünden yana bir anlayış içinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin temel sorunlarını, davetlilerle beraber özgür bir ortamda tartışacaklarını ve sorunlara çözüm önerileri noktasında kendilerine sonuç çıkaracaklarını ifade etti.

        Toplantının Van'da yapılmasıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Tanrıkulu, Van'ın, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir kenti ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bir il olduğunu, bu nedenle de hem CHP için hem de Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin en temel sorunlarından biri olan Kürt sorunuyla ilgili konuların da toplantıda ele alınacağına değinen Tanrıkulu, ''Biz burada sadece Kürt meselesini, Kürt sorununu konuşmayacağız. Türkiye'nin temel sorunlarını, bölgeden bir bakışla yakalamaya çalışacağız. Bu toplantı özgür bir platformdur ve herkes düşüncesini özgür olarak savunacak'' dedi.

        Bir gazetecinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in Kocaeli'deki bir toplantıda Kürtlerle ilgili söylediği öne sürülen sözü hatırlatması üzerine Tanrıkulu, ''Söylenmemiş bir sözle ilgili bir insan ne yapabilir? Haberi tekzip eder, suç duyurusunda bulunur ve tazminat davası açar. Genel Başkan Yardımcımız söylemediği sözlerle ilgili bunların hepsini yapmışsa artık yapacak başka bir şey yoktur'' yanıtını verdi.

        Tanrıkulu, şu ana kadar bir araya gelmeyen Kürt kökenli AK Parti milletvekillerinin, bu olay üzerine bir araya geldiğini ve söylenecek bir şeyleri kalmadığı için Kürt meselesi üzerinden siyaset yaptığını ifade ederek, ''Yalan üzerine, siyaset inşa edilmez'' diye konuştu.

        Toplantıya, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Van İl Başkanı Ertuğrul Çabuker de katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ