Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Önderlerimizi politikanın malzemesi haline getirmemeliyiz''

        BBP Genel Başkanı Yardımcısı Metin Gündoğdu, ''Milletimizin manevi dünyasının inşasında önemli görevler yapan, ruh dünyamızın mimarı olan dini ve manevi önderlerimizi ve yaptıkları hizmetleri günlük politikanın malzemesi haline getirmemeliyiz'' görüşünü dile getirdi.

        Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, ''Ergenekon davası kapsamında yürütülen hukuki tasarruflar vesilesiyle Fethullah Gülen ile toplumun sevdiği manevi önderlere yönelik takınılan saygısız ve insafsız tavırları kınadığını'' belirterek, şunları kaydetti:

        ''Sürmekte olan Ergenekon davası kapsamında son günlerde yapılan aramalar, gözaltılar ve tutuklamalar bahane edilerek manevi önderlerimiz ve yapılan hizmetler, belli çevrelerce hedef tahtası haline getirilmiştir. İşin daha da vahimi bazı siyasi partilerimiz de bu karalama kampanyasına katılmışlardır. Adeta 28 Şubat benzeri bir ortam oluşturulmak istenmektedir.

        Dini, milli ve ahlaki değerleri siyasete malzeme yapmamalıyız ve bu değerlere saygılı olmalıyız. Milletimizin manevi dünyasının inşasında önemli görevler yapan, ruh dünyamızın mimarı olan dini ve manevi önderlerimizi ve yaptıkları hizmetleri, günlük politikanın malzemesi haline getirmemeliyiz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ