Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik 'MHP dinleniyor'

        MHP lideri Bahçeli'nin, ''Genel merkezimizin önünde durmuş ortam dinlemesi yapıyordu'' dediği esrarengiz aracın fotoğrafının, Almanya'da satışa çıkarılan ikinci el bir otomobile ait olduğu iddia edildi.

        Bahçeli'nin, önceki gece Siyaset Meydanı programında gösterdiği Chrysler Grand Voyager marka aracın fotoğrafının, Almanya'daki bir galerinin internet sitesinden alındığı ve üzerine yerli plakanın montajlandığı iddia edildi.

        Zaman Gazetesi'nin haberindeki iddiaya göre soruşturmayı yürüten birimler, Bahçeli'nin elinden elde ettikleri görüntülerden, fotoğraf tanıma sistemi ile asıl kaynağa ulaştı. Adres, 'automobile.de' uzantılı bir ikinci el araç sitesi çıktı. Burada satışa çıkarılan Almanya plakalı aracın fotoğrafıyla Bahçeli'nin ekranda gösterdiğinin fotoğraf birebir aynı olduğu saptandı.

        Aracın köşesindeki duvar, arkadaki yeşillikler, aracın üzerindeki ışık yansımaları birbirine benzerken, plakanın farklı olması dışında bir fark bulunmadığı görülüyor. İddiaya göre, Alman plakasının üzerine Türkiye'den 34 TS 6558 plakası montajlandı.

        MHP lideri, Siyaset Meydanı'nda, Başbakan Erdoğan'a, "Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanısın, bunu bulacaksın. Bunu bulmazsan sorumluluğu aldığımda bunu ben araştırırım. Görev ihmalinden senden hesap sorarım" diye seslenmişti.

        Bahçeli, aracın 13 Mayıs 2011 Cuma günü 08.30 ile 09.12 arasında kameraların çekmediği bir noktada bulunduğunu iddia etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ