Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Ekonomi Milli Piyango ile ilgili iddialar

        HT GAZETE

        Sayısal oyun çekilişlerinde ikramiyelerin 4-5 bayide yoğunlaştığını belirten Kart, “Buna açıklama getirilmeli. Ciddi bir tahkikat yapılsın” diye konuştu CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Piyango’ya yönelik iddialarını dün de sürdürdü.

        Kart, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesindeMilli Piyango’nun sayısal oyun çekilişlerinde “Bilerek ve müdahale yapılarak devir yapıldığını”, “İkramiyelerin kime çıktığına ilişkin kayıtların gerçek dışı olduğunu”, “Toplanan paraların belli kişilere aktarıldığını” ileri sürdü. Önceki gün Milli Piyango’nun adeta Başbakanlık örtülü ödeneği gibi kullanıldığını savunan Kart dün yaptığı açıklamada, ihtimal hesaplamalarına göremümkün olmayan sıklıktaki isabetlerden söz ettiğini belirterek şöyle konuştu:

        ‘O DEVİRLER NASIL OLUYOR’

        “Ben kurumu infaz etmiyorum, kimseyimahkûmetmiyorum. Son zamanlarda hep belli bayilere büyük ikramiye çıkıyor. Bunlar 4-5 bayi. Bu bayiler Ankara Yenimahalle, İstanbul Sarıyer ve Küçükçekmece ile Antalya Muratpaşa’da. Ciddi bir tahkikat yapılsın. O devirler nasıl oluyor. Niye belli bayilere yoğunlaşma oluyor.” Kart’ın ismini saydığı bayilerin bulunduğu ilçelere üç yılda 26 büyük ikramiye çıktı. Bu ikramiyelerin toplammiktarı ise 46milyon lira. Milli Piyango İdaresi ise önceki gün iddiaları yalanlamış ve çekilişlerin halka açık olarak noter huzurunda yapıldığını belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ