Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Habertürk Yazarı Amberin Zaman Galata Kulesi çevresindeki rahatsızlığı yazdı

        Galata Meydanı'nda son aylarda tam bir rezillik yaşanıyor. Sözde entelektüel gruplar kule etrafında alkol alıp türlü taşkınlıklar çıkarıyor; tacizden sokak ortasında ahlak dışı davranışlarda bulunmaya varan hareketlerde bulunuyorlar. Mahallelinin tepkisini çeken manzara, Habertürk Yazarı Amberin Zaman'ı da isyan ettirdi. Tepkisini twitter'da dile getiren Zaman, konuyla ilgili "Galata" başlıklı bir de yazı kaleme aldı. İşte o yazı:

        GALATA

        Galata İstanbul'un en önemli sembollerinden biri. Tarihi değerini anlatmaya gerek yok. Turistlerin başlıca uğrak yerleri arasında yer aldığı gibi ailelerin yaşadığı, komşuluğun halen diri kaldığı güzel ve sıcak bir mahalledir.

        İddiaların aksine sadece zenginlerin, entellerin, dantellerin değil çoğunlukla orta halli vatandaşların yaşadığı bir mahalledir. Ve o mahalle artık yok olmak üzere çünkü Kule meydanını öğlen saatlerinden itibaren işgal eden bir grup sabahlara kadar yarattıkları gürültüyle insanları adeta çıldırma noktasına getirdiler. Sabahın dördüne beşine kadar devam eden darbuka sesleri yüzünden mahalle sakinleri kronik uykusuz birer zombi halinde geziniyor.

        Sinirler gergin. Öfke büyüyor. Civardaki ilkokul ve liselerde okuyan çocuklar aynı şekilde ne ders çalışabiliyor ne bir şey... Gürültünün yanı sıra kendilerini devrimci zanneden bu insanlar sarhoş olup sokaklara tuvaletlerini yapıyor, sözlü ve elle tacizde de bulundukları oluyor. İstanbul'un bütün kültürlerini buluşturan tarihi meydanın çöplüğe çevrilmesi işin cabası.

        Evimize ulaşmak için bu güruhu yararak geçtiğimiz her defa savaştan çıkmış gibi hissediyoruz.

        Galata hepimizin. İsteyen herkes gelir oturur, şarkısını da söyler türküsünü de. Sokakta içki tüketmek yasak olmadığına göre içkisini de içer ama başkalarının huzurunu kaçırma pahasına biçilen özgürlük, zorbalıktan öte bir şey değil.

        Ben bin bir zahmet ile restore ettiğim evimi terk etmek zorunda kaldım. Ama mahallede aynı imkanlara sahip olmayan birçok sakin, yaratılan bu cehennemde hapis kalmış vaziyette belediyeden, emniyetten, zabıtadan, valilikten acil çözüm talep ediyor. Geçtiğimiz yıldan beri defalarca tüm bu mercilere başvuruldu ama herhangi bir çözüm getirilmedi. Tophane'de yaşanan tatsız olaylara ramak kaldı çünkü insanlar devletten umutlarını kesmiş durumda.

        Peki bu duyarsızlığın sebebi ne olabilir ?Galata, mahalle olmaktan çıkarılıp sadece otellerin, restoranların, dükkanların bulunduğu bir rant bölgesine mi çevrilmek isteniyor? Eğer böyleyse bu açıklansın.

        TWITTER'DA AMBERİN ZAMAN'A DESTEK

        Amberin Zaman'ın Galata Meydanı'ndaki rezaleti twitter'da gündeme getirmesiyle, destek mesajları da art arda geldi. İşte konuyla ilgili Zaman'a destek veren, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da aralarında olduğu bazı kullanıcıların tweetleri:

        Burhan Ozbilici ‏@BurhanOzbilici

        @amberinzaman Bazi gorevliler bu kanunsuzluklari, pislikleri yeni bir gelir kapisi olarak kullanip bitirmek istemiyor, inan..@AhmetMisbah

        Ahmet Misbah ‏@AhmetMisbah

        @amberinzaman masalar için bu kadar kıyamet koparanlar, soz konusu insanların rahatsızlığı oldugunda, çıtlarını çıkarmıyorlar.

        Ahmet Misbah ‏@AhmetMisbah

        @amberinzaman @oralyuregir tüm sorun, insanlarin Beyoğlu'nu, kentin "sınırsız hürriyetl kullanım alanı" olarak görmesinden kaynaklanıyor

        Emi Kayserilioglu ‏@eminations

        @amberinzaman @adnygzyslyprk @EHasgoren @AhmetMisbah bence #Beyoglu bolgesinde cozulmiyecek hic birsey yoktur. Gereken tek sey iyi niyet.

        Adnan Öksüz ‏@adnanoksuz

        Amberin Zaman'ın Galata Meydanı hakkındaki çığlığı çok haklı. Ben de yazdım. Ama Belediye Başkanı Misbah Demircan'dan 'tık' yok...

        YAZGÜLÜ ALDOĞAN ‏@YZGLLDGN

        @Ladyimam @ahmetmisbah @amberinzaman sabaha kadar avaz avaz bagiranlari dinlemek zorunda miyiz? Biz orada yasiyoruz,gurultu ve pislik yetti!

        İsak Baydaroğlu ‏@baytarisak

        Habertürk Yazarı Amberin Zaman Galata Kulesi çevresindeki-En Son Yaşam Haberleri-HABERTÜRK http://www.haberturk.com/polemik/haber/754099-galata-kulesi-altinda-entel-rezillik gözlerimle şahidim.

        Serkan Zihli ‏@serkanzihli

        @AliIsingor en komiği de mülklerinin değerinin düşeceğinden korkan entel dantel tayfası, köşekapanlar!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ