Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset "Esas balyozu vatandaşa indirdiler"

        Ahmet ÜNSAL / MANİSA (AHT)

        CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yapılan son zamları değerlendirdi: "AKP iktidarı ülke gündeminin Balyoz Davası ile meşgul olması ve televizyonların başka hiçbir şeye zaman ayıramamasından yararlanarak her zaman yaptığı gibi esas balyozu vatandaşa indirmiştir. Balyoz kararlarının açıklandığı gün AKP'nin 'Balyozu' ile otomotiv, akaryakıt, tapu harcı, alkollü içkiye zam gelmiş ve bütçede oluşan kara deliği kapatma görevi yine vatandaşa verilmiştir."

        Bilindiği gibi uzun süredir ülkenin gündeminde yer alan Balyoz Davası'nda kararın açıklandığını hatırlatan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, şöyle konuştu: "Uzun süre ordumuza en üst kademelerde hizmet etmiş ama son dönemde terörist muamelesi gören 300 subay yaklaşık 13 ile 20 yıl arasında ağır hapislere çarptırılmış ve özellikle dönemin 3 kuvvet komutanı, Abdullah Öcalan ile aynı cezaya yani ağırlaştırılmış müebbet cezasına layık görülmüştür.

        DELİĞİ KAPATMA GÖREVİ YİNE VATANDAŞA VERİLMİŞTİR

        Bu aşamada; kamuoyunun bütün dikkatleri bu davaya çevrilmiş iken, AKP iktidarı ülke gündeminin Balyoz Davası ile meşgul olması ve televizyonların başka hiçbir şeye zaman ayıramamasından yararlanarak her zaman yaptığı gibi esas balyozu vatandaşa indirmiştir. Balyoz kararlarının açıklandığı gün AKP'nin 'Balyozu' ile otomotiv, akaryakıt, tapu harcı, alkollü içkiye zam gelmiş ve bütçede oluşan kara deliği kapatma görevi yine vatandaşa verilmiştir."

        VATANDAŞIN SIRTINA YENİ VERGİ YÜKLERİ

        Özellikle, akaryakıta yapılan zammın lokomotif bir zam olduğunu söyleyen Özel, bu zammın ardından hemen bütün ürünlere zam yapılacağını, ekmekten ulaştırmaya tarım ürünlerinden kırtasiye malzemesine kadar tüm ürünlere gelecek zam fırtınasının lokomotifinin bu zamlar olduğunu ve bu zamların tüm sektörleri etkileyeceğini ifade etti. Özel, iktidar partisinin zaman zaman"zam değil güncelleme" diyerek; zaman zaman yaptıkları zamları inkar ederek veya ülkenin gündeminin meşgul olduğu hiçbir fırsatı kaçırmayarak vatandaşın sırtına yeni vergi yükleri getirdiğini ileri sürdü.

        "ÇAY KAŞIĞI İLE VERDİKLERİNİ KEPÇE İLE GERİ ALMAKTADIRLAR"

        CHP Manisa'nın milletvekili Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir gecede 1 litre benzinin fiyatının 4,5 liradan 4 lira 80 kuruşa çıkmasının ardından, önümüzdeki günlerde sigaraya, doğalgaza, elektriğe gelecek zamlarla birlikte vatandaş ağır yüklerin altında kalacaktır. 14,5 milyar liralık bütçe açığını kapatmak için hükümetin bulduğu yöntem, vatandaşın sırtına balyozu indirmek olmuştur. Bu kadar zam yapan bir hükümet dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Türkiye'yi sürekli sözde büyüme rakamları ile kandıran hükümet açıkçası, vatandaşın sırtından sopayı hiçbir zaman eksik etmemektedir. Yani, memura yüzde 3 zam verenler, bu yaptıkları zamlar ile memura çay kaşığı ile verdiklerini kepçe ile geri almaktadırlar."

        "3 AY SÜREYLE ARTÇI ZAMLARI DUYACAĞIZ"

        Emeklinin, asgari ücretlinin uzun süredir alçak sürünmede olduğunu, bu sürünenlerinin beline bir de "AKP balyozunun indiğini" ifade eden Özel, "Şimdi 3 ay süreyle adeta artçı sarsıntılar gibi her sektörden zamları duyacağız ama iktidar partisi mensupları da utanmadan sıkılmadan bu durumu savunabilecekler" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ