FUTBOL dünyasında ortalık yine toz duman.
Raul Meireles'e verilen 11 maçlık cezayı 4'e düşürünce herkes birbirine girdi.
Galatasaray ve Trabzonspor'da ciddi itirazlar var.
Galatasaraylılar ağırlıklı olarak Engin Baytar'a verilen cezayı örnek gösteriyorlar, ama o olayda hakeme doğrudan şiddet kullanıldığını unutuyorlar.
O ZAMAN GÜVEN TAMDI
Trabzonspor zaten geçen sezon uğradığını düşündüğü haksızlığı her olayda açıklamalarının tonuna yansıtıyor.
Takımların bu karara itiraz etme, dilediği gibi tepki gösterme hakkı tabii ki var.
Ama sanki Tahkim Kurulu'nun, hayatında ilk kez böyle bir karar vermiş gibi davranmaları çok tuhaf.
Mesela hatırlayın, geçen sezon Trabzon maçının ardından hakeme ettiği sözler yüzünden Fatih Terim az daha Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacak sezonun son maçında yedek kulübesinde yerini alamayacaktı.
Son anda Tahkim Kurulu o cezayı bir yıl erteleyince takımının başında yerine alabilmişti.
Galatasaray'ın o gün Tahkim Kurulu kararlarına güveni tamdı. Bakın Terim o kararın çıktığı gün ne demiş: "İtirazımız doğrultusunda Tahkim Kurulu bence isabetli bir karar verdi. Olmam gereken yerde olacağım için bir problem yok."
ANLAMAK İMKÂNSIZ
O gün hakeme kural dışı itiraz eden ve hakaret ettiği ifade edilen Terim'di ama karar GS lehineydi, kimsenin sesi çıkmadı.
Bugün aynı Tahkim, izlediği görüntülerde tükürme sahnesi bulamamış ve böyle bir karar almış.
Neden gerim gerim geriyoruz birbirimizi?
Anlamak hakikaten imkânsız!