Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Numune Hastanesi Kolej Semt Polikliniği'nde Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi ve Gündüz Kemoterapi Ünitesi açılış törenine katıldı.

        Bakan Akdağ'ın ücretsiz sağlık hizmetiyle ilgili sözlerini hastanede bulunan bir grup genç protesto edince bakan fena kızdı. Akdağ, "Bu Türkiye Gençlik Birliği denen densizlerin ve kendini bilmezlerin hastanede bile ellerinden gelen her şeyi yapabileceklerini gösteriyor" dedi.

        "EN ÖNEMLİ SORUN OLMAYA DEVAM EDECEK!"

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Numune Hastanesi Kolej Semt Polikliniği'nde Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi ve Gündüz Kemoterapi Ünitesi açılış törenine katıldı. Türkiye'de bulaşıcı hastalıkların ve benzeri rahatsızlıkların sayısının azalması ile birlikte kanser ve kalp hastalıklarının ilk iki sıraya oturduğunu anlatan Akdağ, "Gelişmiş ülkelerde benzeri bir özellik görüyoruz. Özellikle obezite ve hareketsizlikle mücadele, sigara ile mücadele korunma açısından önemli. Bu bahsettiğimiz korunma tedbirleri geliştikçe vatandaşlarımızı sigaradan uzaklaştıkça, şişmanlamadıkça ve yeteri kadar hareket ettikçe kalp hastalıklarının sayısı daha da azalacak. Belki kanser sıklığı da sigara kullanımının azalmasından dolayı azalacak. Önümüzdeki 10 yıllı dönemlerde kanser Türkiye'nin en önemli sağlık sorunu olmaya devam edecek." diye konuştu.

        "SAYILARINI ARTIRACAĞIZ"

        Çok sayıda kanserli hastanın tedavi edildiği ünitelerde Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi ile kolayca ve dozlama açısından güvenli ilaç hazırlamayı mümkün kıldığını belirten Akdağ, "Bu ilaçları hazırlayan hemşire, personel ve doktorlarımızı korumuş oluyoruz. Güvenli bir biçimde uygun dozlarda personel iş yükünü de azaltıyoruz. Türkiye 137 merkezde kemoterapi hizmeti veriyoruz. Yılda 350 bin kemoterapi işlemi gerçekleştirecek şekilde sistemi geliştirmiş durumdayız. 7 merkezimizde robotik tedavi merkezlerimiz var. Önümüzdeki yıllarda bunların sayısını arttıracağız." açıklamasında bulundu.

        BAKAN'A ÖRNEKLER SUNULDU

        Recep Akdağ konuşmaların ardından 'Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi ve Gündüz Kemoterapi Ünitesi' açılışını yaptı. Açılış sonrası üniteyi gezen Akdağ, müzik dinletisinin yanı sıra burada tedavi gören hastalara terapi amacıyla uygulanan resim çalışmalarından örnekler sunuldu.

        "TÜRKİYE'DE HER YIL 150 BİN KİŞİNİN ÜZERİNDE YENİ KANSER TANISI KONUYOR"

        Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin ise kanserin günümüzdeki en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu söyledi. Değişik nedenlere bağlı olarak sıklığının her geçen gün arttığını belirten Zengin, "Ülkemizde her yıl 150 bin kişinin üzerinde yeni kanser tanısı konuyor. Bu hastaların tanı konulduğu andan itibaren doğru bilgilendirilmeleri ve doğru yönlendirilmeleri ve en iyi şekilde tedavi edilmeleri büyük önem taşımakta." dedi.

        AKDAĞ'I PROTESTO ETTİLER

        Bakan Akdağ'ın ücretsiz sağlık hizmetiyle ilgili sözlerini hastanede bulunan bir grup genç protesto etti. Gençlerden biri Bakan Akdağ'ın sözlerine tepki göstererek, "Ücretsiz sağlık diyorsunuz, sosyal güvenlik diyorsunuz. Üç kuruş zam yaptığınız emeklileri katkı paylarıyla aç bırakıyorsunuz." dedi. Protestocuların bu tepkisi üzerine Akdağ, "Ne güzel provokasyon. Bunlar, neyi gösteriyor bize biliyor musunuz? Bu Türkiye Gençlik Birliği denen densizlerin ve kendini bilmezlerin hastanede bile ellerinden gelen her şeyi yapabileceklerini gösteriyor. Ama biz biliyoruz ki halkımız bunları tanıyor vatandaşımız da bunlara itibar etmiyor." şeklinde konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ