Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam 'Kadınlardan uzak durmalıyız'

        Yasemin GÜNERİ - HTGAZETE

        Bursa Adliyesi’nde hâkim olan Önder Kanyılmaz, ‘Erkeğin İtibarsızlaştırılması Feminist Düzen’ adlı kitabında, kadınların yasalarla korunduğunu, erkeklerin itibarsızlaştırıldığını ve şiddet uygulayan erkeğin kusurlu bulunduğunu yazdı.

        Bursa Adliyesi hâkimlerinden Önder Kanyılmaz, kaleme aldığı ‘Erkeğin İtibarsızlaştırılması Feminist Düzen’ isimli kitabında önemli iddialarda bulundu. Yasalarda kadın lehine yapılan düzenlemeler nedeniyle erkeklerin evlenmekten korkar duruma geldiğini vurgulayan Kanyılmaz, Güneydoğu’da kadınların, batıdaysa erkeklerin yıprandığını belirtti. 4 çocuk babası Kanyılmaz, boşanmış bir ailenin çocuğu olduğunu ve kendisinin de babası gibi ilk eşinden boşandığını hatırlatarak, bu kitabı özellikle üç kızının eşleri için yazdığını vurguladı.

        'YASALAR ONLARDAN YANA'

        Kitabında ‘kadınlardan uzak durun’ başlığını kullanan hâkim Kanyılmaz, bunun nedenini, “Artık kadınlardan uzak durmalıyız. Karşımızda hem yaradılışa dayalı olarak biz erkeklerden daha güçlü bir varlık var hem yasalar onlardan yana, hem de son yıllarda ve özellikle memleketimizin batısında artık toplumsal algılar ve değer yargıları kadınlardan yana. Kadınlardan uzak durmak için işte gerekçelerimiz” diye sıraladı.

        Erkeklerin kadınlara cinsel anlamda ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kanyılmaz, “Bir erkeğin cinsel anlamda 70 yaşına kadar bir kadına ihtiyacı vardır. Yaşı ilerledikçe kendi bakımını yapması da güçleşecektir” dedi.

        'ŞİDDET UYGULAYAN ERKEK KUSURLU'

        Kanyılmaz kitabında, kadınların sırf şiddete uğradı diye boşanma davasında haklı duruma geldiğini, erkeğin şiddet uygulamasının nedenleri olabileceğini belirtti. Şiddete uğrayan kadınlarla ilgili hâkimlere ‘mahalle baskısı’ uygulandığını da öne süren Kanyılmaz, “Erkeği eşine şiddet uygulamaya iten öyle sebepler olabilir ki; bu sebepler boşanmanın haklı tarafı olma noktasında şiddetin önüne dahi geçebilir” dedi. Kanyılmaz’a göre kadınların, tahrik edici kıyafet giymesi ya da davranışları erkekleri cinsel yönden istismar anlamına geliyor ve “Bu haliyle onlar, vücudunu geçim kaynağı olarak kullanan (genelev) kadınlarından daha kötü pozisyonda” diyor. Kanyılmaz, nafaka borcu nedeniyle erkeklere haksızlık yapıldığını da iddia etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ