Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Gemlik Belediyesi mini etekli tabelayı indirdi

        Uğur USLUBAŞ/BURSA (AHT)

        Girişimci Burak Sancar; İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’da şubeleri bulunan “Kokoş” mağazalarının 8’incisini geçtiğimiz cumartesi günü Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde açtı. Açılışın olduğu akşam mağazaya bir grup zabıta ve belediye görevlisi geldi. İddiaya göre “Kokoş” isminin müstehcen olduğu söylendi ve mini etekli manken fotoğrafının bulunduğu tabelanın indirilmesi istendi.

        ‘KAPATIRIZ’ TEHDİDİ

        Mağaza sahibi Sancar tabelayı indirmek istemedi ve Kokoş markasının Türk Patent Enstitüsü tarafından tescilli olduğunu anlatmaya çalıştı. Sancar’ın iddiasına göre indirmediği takdirde işyeri kapatılmakla tehdit edildi. Bir süre sonra belediyeye ait vinç getirildi ve mini etekli mankenin üzeri çarşafla kapatıldı. Birgün sonra da tabela tamamen indirildi.

        ‘ODASINDAN KOVDU’

        Derdini anlatacak kimseyi bulamadığını söyleyen Burak Sancar, “Belediyeye gittim. Başkanvekili Refik Yılmaz, ‘Talimatı ben verdim. Bilgim var. Söyleyecek başka bir şeyiniz yok ise odayı terk edin’ diyerek beni odasından kovdu. Diğer illerde 7 mağazamda aynı tabelayı kullandığım halde böyle bir olayla karşılaşmadım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ