Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam KPSS başvuru tarihi ve süresi

        2014 ortaöğretim (lise) ve önlisans başvuruları 8 temmuz itibariyle başladı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği Kpss başvuruları 8-24 Temmuz arasında yapılacak. KPSS Tercihlerinin bitmesine ise az bir süre kaldı. ÖSYM sitesinde yapılan açıklamaya göre KPSS Ön Lisans Sınavı 27 Eylül tarihinde yapılacak, KPSS Lise Sınavı ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak.

        KPSS Ortaöğretim ve KPSS Ön Lisans Düzeyi sınavına başvurular ise 8 Temmuz- 24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Söz konusu merkezler ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacak, başvuru süresi uzatılmayacak. Sınava, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek. Adayların başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmaları gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli olmayacak. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların, başvurularını süresi içinde tamamlamaları gerekiyor. Başvuru işlemini belirtildiği şekilde tamamlamayanlar sınava katılamayacak.

        KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Bu adaylardan, MillieğitimBakanlığı'nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ileDiyanetİşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de KPSS'ye başvurması gerekiyor. Tüm adayların KPSS'nin "cumartesiSabahoturumu" na katılması zorunlu olacak.

        ÖABT ve DHBT dahil KPSS'ye başvuru işlemleribugünbaşlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Müracaatlar, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Başvuru süresi uzatılmayacak. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, KPSS'ye, ÖABT'ye ve DHBT'ye katılması mümkün olmayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ